Nyugdíjasokra támadt két férfi Budapesten, és kitépték a nyakláncot a nyakukból

Vágólapra másolva!
A két férfi összesen négy idős, beteg embert támadott meg lépcsőházakban, majd kitépte a nyakukból a nyakláncot. 18, illetve 12 év fegyházra ítélték a rablókat.
Vágólapra másolva!

A 30 illetve 32 éves férfi szeptemberben–októberben összesen

négy idős, beteg, mozgáskorlátozott nőt támadtak meg, majd letépték róluk az arany nyakláncot, több esetben medállal együtt, majd a megszerzett értékkel elmenekültek.

A két rabló módszere az volt, hogy

hazáig követték a kiszemelt nyugdíjast, majd egyikük bement a utána a lépcsőházba, megszólította a nőt, majd egy hirtelen mozdulattal kitépte az ékszert a nyakából. Társa eközben a gyors menekülés érdekében a lépcsőház bejárati ajtaját nyitva tartotta, és figyelt.

Így raboltak ki egy-egy nyugdíjasokat a II., egy VI. és egy XI. kerületi lépcsőházba
a harmadik-negyedik esetben már bűnszövetségként működve.

Egyszer pedig az utcán támadtak rá egy idős nőre. A XIII. kerület, Victor Hugo utcában, egy boltból hazafelé tartó, idős kora és betegségei miatt lassan járó nő nyakából tépték ki a nyakláncát, ami azonban kicsúszott a támadó kezéből, és az asszony ruhájába esett, és nem tudták megszerezni.

A férfiak összesen majdnem 700.000 forint értékben zsákmányoltak ékszereket.

A legidősebb nő, akit kiraboltak, 81 éves volt. Ő a támadójától

megpróbálta a nyakláncát visszaszerezni, megindult felé, egyik kezével megragadta a ruháját, míg a másik kezével megpróbálta becsukni a lépcsőház ajtaját. A férfi azonban visszalökte az asszonyt,

majd a társával együtt elmenekült.

Forrás: Police.hu

A bíróság ügyészi javaslatra

a 30 éves férfit 18 évre ítélték, és megszüntették egy korábbi feltételes szabadságát, amit így le kell ülnie, most pedig feltételes szabadságra sem bocsátható. Társával 12 évet kapott. Neki is volt felfüggesztettje, amelyet most le kell ülnie.

Az ítélet nem jogerős, az ellen a két férfi, és a védőik fellebbeztek.