Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

A régió turizmusának élére törhet Magyarország

koronavírus, vírus, járvány, Szentendre, nyitás, enyhítés, pünkösd, ünnep, turizmus, belföldi turizmus, kirándulás, 2021.05.24.
Vágólapra másolva!
A kiszámítható, konzekvens járványügyi szabályozások miatt Magyarország élre törhet a régió turizmusában. Ezzel szemben Ausztria turizmusa nagyon megszenvedte az állandó szabályváltozásokat - írta a szombati Magyar Nemzet.
Vágólapra másolva!

A Magyar Nemzet azt írja, hogy Magyarország a koronavírus-járvány sikeres kezelése következtében léphetett előrébb a turisztikai ranglistán. A magyar turizmus minden korábbinál nagyobb eséllyel állhat egy komolyabb összefogás élére.

"A hét százalék feletti magyar GDP-bővülés is azt mutatja, hogy jól vizsgázott a kiszámítható, konzekvens járványügyi szabályozás hazánkban.

amelyek a gazdasági élet szereplőit és az utazókat egyaránt elbizonytalanították - jelentette ki a Magyar Nemzetnek Kovács Balázs, a magyar turizmus korábbi ausztriai külképviselet-vezetője.

A kiszámítható magyar járványügyi intézkedések jó hatással voltak a hazai turizmusra Fotó: Csudai Sándor - Origo

Kovács Balázs kiemelte: az osztrákok örülnek, hogy tavasztól szakíthatnak a szigorú járványügyi rezsimmel. Az

osztrák közbeszédben a "szabadság napjának" kiáltották ki március 5-ét.

Ettől a dátumtól számolják fel teljesen a turizmust sújtó legtöbb járványügyi szabályt és a szigorú ellenőrzéseket.

Kovács Balázs úgy vélekedett: Magyarországnak soha nem volt akkora esélye arra, hogy sikerrel egy összefogás élére álljon a régióban, mint most, az újrakezdés időszakában.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről