Vágólapra másolva!
A skót Rangers elleni barátságos mérkőzésen tette magát ismét próbára a tavaly nyári labdarúgó Európa-bajnokságon a pályán szívrohamot kapó dán Christian Eriksen.

A 30 éves dán középpályás a Premier League-ben szereplő Brentforddal az Európa-ligában szereplő (és a nyolcaddöntőbe jutásért vívott párharc első meccsén Dortmundban 4-2-re nyerő) skót Rangers meghívására léphetett pályára Glasgow-ban. A góljai mellett korábban is a gólpasszairól ismert Eriksen előbb Zankának adott gólpasszt, majd a skótok fordítása után Tristan Crama egyenlítő gólját készítette elő. A dán játékos 78 percet volt a pályán.

Eriksen tavaly júniusban a Finnország elleni Eb-csoportmeccs első félidejének utolsó percében esett össze a pályán, ahol újra is kellett éleszteni, majd kórházba került, ahol egy defibrillátort ültettek be a bőre alá. Az olaszt Internazionaléba nem térhetett vissza a Serie A egészségügyi szabályai miatt, a PL-be azonban visszatérhetett (2013-20 között a Tottenham játékosa volt), és múlt hét hétfőn egy Southend United elleni felkészülési meccsen már pályára léphetett. Azt a meccset 3-2-re nyerte a Brentford, és Erikson akkor is adott egy gólpasszt.