Több országban leállt a Nokiák javának értékesítése

nokia xr20 strapamobil
Nokia XR20
Vágólapra másolva!
Csak a legújabb idei modellek rendelhetőek mindenhol a HMD-től.
Vágólapra másolva!

Bizarr anomáliára lettek figyelmesek a vásárlók, a finn HMD Global a legújabb G21 és G11 modelleken kívül több európai országban is befejezte az okostelefonjainak forgalmazását, semelyik 2021-es vagy korábbi modell sem rendelhető a vállalat webshopjából. Németországban és Svájcban mindegyik régebbi készülék adatlapja eltűnt a hivatalos webshopjából, míg Finnországban, Franciaországban, Olaszországban és Spanyolországban megmaradtak a termékoldalak, de eltűnt a vásárlás gomb.

Nokia XR20 Forrás: HMD Global

Mostanra a vállalat tisztázta a helyzet okát, a VoLTE és az Enhanced Voice Service technológiákkal kapcsolatos szabadalmakat birtokló VoiceAgeEVS LLC több pert is indított ellene, tavaly pedig a szabadalomsértőnek vélt mobilok értékesítésének felfüggesztését kérte a németországi per bírójától.

A bíró nemrég jóváhagyta ezt a kérést, a szabadalmi per által érintett piacokon a HMD kénytelen végrehajtani az utasítását.

A VAEVS még 2020-ban az Apple, a Lenovo és a TCL ellen is ugyanilyen pereket indított, ám a gyártók tárgyalótermen kívül megegyeztek vele.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!