Szövetségre léptek a hazai független hitelközvetítők

hitel, hitelvállalás, hitel vállalás, hitel ügyintézés, hitel felvétel, ügyintézés, illusztráció
Portrait of investment advisor businesswoman and young financial businessman analyzing data and working on laptop.
Vágólapra másolva!
Megalakult a Független Pénzügyi Közvetítők Országos Szövetsége (FPKOSZ), amelynek alapító tagjai a Bankmonitor, a C&I Hitelnet, a Finex, a Duna House képviseletében a Hitelcentrum, az Otthon Centrum képviseletében a HC Központ és az OVB.
Vágólapra másolva!

A szervezet küldetése, hogy növelje a lakossági pénzügyi szolgáltatások piacának átláthatóságát és az ügyfelek bizalmát, elégedettségét - ismertették a közleményben.

A szövetség szerint a független hitelközvetítők száma megközelíti a 350-et, amelyek az értékesített jelzáloghitelek közel 50 százalékát bonyolítják le évről évre; tavaly közel 600 milliárd forgalmat generálhattak.

Illusztráció Forrás: Shutterstock

Fülöp Krisztián, a szövetség elnöke, a Duna House Pénzügyek vezetője a közlemény szerint elmondta, hogy az együttműködésnek köszönhetően hatékonyabban tudnak egyeztetni a pénzintézetekkel és a Magyar Nemzeti Bankkal ügyfeleik érdekeinek védelmében.

A társulás bátorítja az innovatív üzleti megoldások megalkotását és a képzési tevékenység fejlesztését, fórumot biztosít az új gondolatok és az üzleti kapcsolatépítés számára, valamint véleményt formál jogalkotási és szabályozási kérdésekről - jegyezte meg.

A jövőben a szövetség dinamikus bővülését várják, a közlemény szerint több hitelpiaci szereplő jelezte már csatlakozási szándékát.