Magyarország mindenkinek segítséget nyújt a hazajutásban

Szijjártó Péter külgazdasági- és külügyminiszter
Szijjártó Péter külgazdasági- és külügyminiszter interjút ad az Origonak 2021. február 17-én.
Vágólapra másolva!
A legtöbb erőfeszítést az Ukrajnában ragadt indiaiak evakuálása jelenti, akik közül a háború előtt mintegy 20 ezren tartózkodtak ott, többségük egyetemi hallgató. Az ő evakuációjuk folyamatos, amelynek koordinálása érdekében az indiai miniszterelnök egy külön megbízottat – Hardeep Singh Puri olaj- és gázipari minisztert küldte Budapestre - közölte Szijjártó Péter a Facebook-oldalán. A külgazdasági és külügyminiszter leszögezte, hogy szombat óta összesen 9 repülőjárattal 1988 indiai hallgató utazott Budapestről haza és a következő napokban is még körülbelül 3000 diák hazatérésében fog segíteni a kormány. Hozzátette: Magyarország természetesen mindenkinek segít, hogy mielőbb el tudja hagyni a háborús övezetet és biztonságba kerüljön.
Vágólapra másolva!

Szijjártó Péter a közösségi oldalán azt írja, hogy

A legtöbb erőfeszítést azonban az Ukrajnában ragadt indiaiak evakuálása jelenti, akik közül a háború előtt mintegy 20 ezren tartózkodtak ott, többségük egyetemi hallgató.

Szijjártó arra is felhívta a figyelmet, hogy az ő evakuációjuk folyamatos, amelynek koordinálása érdekében az indiai miniszterelnök egy külön megbízottat – Hardeep Singh Puri olaj- és gázipari minisztert küldte Budapestre.

Szombat óta összesen 9 repülőjárattal 1988 indiai hallgató utazott Budapestről haza és a következő napokban is még körülbelül 3000 diák hazatérésében fogunk segíteni. A mai napon is 5 repülőgépet küld az indiai kormány Budapestre.

- írta a miniszter.