Zöld energiát használna a Windows Update

windows update
Jelzi majd a Windows Update, ha zöld áramot preferáló módban fut
Vágólapra másolva!
Új faktort vesz majd figyelembe a frissítések automatikus telepítésekor.
Vágólapra másolva!

Meglepő kezdeményezéssel vált elérhetővé a Windows 11 e heti fejlesztői előzetese, a build 22567-től kezdve megpróbál zöldebb villamos energiát használni, már amennyiben ez lehetséges. A Microsoft tájékoztatása szerint a legújabb elképzelés, hogy a Windows Update olyan időpontokban próbálja majd telepíteni a frissítéseket a számítógépekre, mikor a felhasználó területén a legnagyobb mértékű a zöld energia aránya az áramellátásban, ezzel csökkentve a feladat ökológiai lábnyomát.

Jelzi majd a Windows Update, ha zöld áramot preferáló módban fut Forrás: Microsoft

A sejthetőnek megfelelően a funkció csak az éppen hálózati áramot kapó számítógépek esetében működik majd, asztali PC vagy töltőre dugott laptop kell a mutatványhoz. A zöld energia arányát az electricityMap és a WattTime szolgáltatásoktól lekért információk alapján ismeri a Windows 11.

A build 22567 további újdonságai közül kiemelhető, hogy hatékonyabbá vált a Microsoft 365-előfizetés kezelése a Gépház alkalmazásban, a Windows 11 telepítésekor azonnal összekapcsolható lett a Csatolt telefon app a használt okostelefonnal, az opcionális Smart App Control megpróbálja letiltani a gyanúsnak vélt szoftverek futtatását, továbbá friss dizájnt kapott a fájltársító ablak.

Megújult a fájltársító ablak a Windows 11 build 22567-ben Forrás: Microsoft

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!