Büntetőeljárás indult a Barátok közt producere ellen

Barátok közt: Nem barátkozik a producer egykori "nagy családjával", Kalamár Tamás, Barátok Közt
Vágólapra másolva!
Kalamár Tamásnak több magyar televíziós sorozat is köszönhető, közöttük van a Barátok közt is, amelynek 1998-2015 volt a vezető producere. A producer most azonban nagy bajba került: az ügyészség szerzői jog 100 milliós vagyoni hátrányt okozó megsértésével vádolja két társával együtt.
Vágólapra másolva!

A vád szerint az Oltári csajok című sorozat alapját, amely sorozatot szintén Kalamár Tamás jegyzett, Dr. Köbli-Sík Viktória Szerelemkereső című regénye adta, a könyvre azonban sehol sem hivatkozott Kalamár Tamás és a másik két vádlott, a produkció után az írónő semmilyen juttatásban sem részesült.

Kalamár Tamás Fotó: Schmidt Barbara/Life.hu/© 2013 Schmidt Barbara/Schmidt Barbara

Úgy tudni, hogy Dr. Köbli-Sík Viktória először békés úton szerette volna rendezni a sérelmét, melynek keretében az RTL Klub programigazgatóját, Kolosi Pétert is felkereste. A megkereséseire nem reagáltak, ezért nem maradt más hátra és kijegyzetelte az írónő a sorozatot, azt követően 2019 tavaszán büntetőjogi feljelentést tett.

Tavaly vádat emeltek Kalamár Tamás és két társa ellen: Különösen nagy vagyoni hátrány okozása miatt, az első tárgyalást kedden tartották volna, egyelőre azonban elnapolták azt – a Blikk értesülései szerint.

A producerre akár 2-8 évig terjedő szabadságvesztés is várhat.