Obi-Wan Kenobinak kéne felülmúlnia Boba Fettet, de ez nem lesz nehéz

kenobi
Vágólapra másolva!
Hamarosan indul a harmadik élőszereplős Star Wars-sorozat.
Vágólapra másolva!

Május 25-én jön a Kenobi-sorozat, itt egy friss kép:

Disney

Az Obi-Wan Kenobi a harmadik élőszereplős Star Wars-sorozat a The Mandalorian és a The Book of Boba Fett után. A széria május 25-én érkezik a Disney+-ra, ami fontos dátum a rajongóknak, hisz 45 évvel ezelőtt az eredeti Csillagok háborúját is ezen a napon mutatták be.

Az Obi-Wan Kenobi címszerepét ismét – a jedi mestert a Baljós árnyak óta alakító – Ewan McGregorra bízták, a történet tíz évvel A sithek bosszúja után játszódik. Az ott szintén látott Hayden Christensen is megjelenik Darth Vader szerepében, mellettük Moses Ingram, Joel Edgerton, Bonnie Piesse, Kumail Nanjiani, Indira Varma, Rupert Friend, O'Shea Jackson Jr., Sung Kang, Simone Kessell és Benny Safdie is látható lesz a sorozatban.

kenobi Disney

A sorozat nehezen született meg, sok probléma volt vele, nézzük, miket írtak az amerikai tévés szaklapok:

- felmerült, hogy nem is Ewan McGregor lesz a főszereplő, másokat is megnéztek castingon,
- sokáig csak két epizód forgatókönyve készült el, de nagyon gyengék lettek - állítólag,
- pár hónap után új írót, írókat kerestek a sorozathoz,
- hat rész lett volna az első évad, de lecsökkentették négy epizódra, ami semmi jót nem jelent, csak annyit, hogy több pénz nem lesz az első évadra,
- a Disney sokáig nem reagált több megkeresésre, a közösségi médiában pedig felröppent, hogy kaszát kapott a sorozat,
- egy forrás szerint az is gond volt, hogy ugyanarra a sémára húzták fel az első két részt, mint a Mandaloriant (ott a fejvadász védelmezi a hetek alatt világsztárrá lett Baby Yodát, ebben a sorozatban Kenobi védelmezte volna - védelmezi? - a fiatal Leiát és Luke-ot).

Nem tudjuk, pontosan mi lesz a cselekmény, de a lényeg, hogy jön május 25-én. A Mandalorian magasra tette a lécet, megszerették a Star Wars-hívek az arcjáték szinte teljes hiánya ellenére (a főhős szinte végig sisakban van, nem látszik semmi az arcából).

A The Book of Boba Fett volt a második élőszereplős SW-széria, de 7,5-ön áll az IMDb-n, ami nem túl jó, ráadásul két olyan epizód húzta fel az átlagot, amely épp a mandalori fejvadászról és Baby Yodáról szólt (Chapter 5: Return of the Mandalorian, Chapter 6: From the Desert Comes a Stranger), a többi gyengén szerepelt, olyan is van, amely csak 6,4-en áll (Chapter 3: The Streets of Mos Espa), ami méltatlan a franchise-hoz.