Próbálja menteni a Gran Turismo 7-et a Sony

gran turismo 7 videojáték
Gran Turismo 7
Vágólapra másolva!
Több kritikusa is teljes áron kínált free to play terméknek titulálta a versenyjátékot.
Vágólapra másolva!

Óriási balhé tört ki a március elején megjelent Gran Turismo 7 körül, hiszen a Sony által birtokolt Polyphony Digital fejlesztőcég agresszíven méregdrága mikrotranzakciós vásárlásokra próbálta sarkallni az itthon 27 490 forintért árult játék közönségét, ráadásul szerverleállás miatt két napig még egyjátékos módban sem lehetett játszani a PS4 és PS5 konzolokra elérhető termékkel.

Gran Turismo 7 Forrás: Polyphony Digital / Sony

A helyzet következményeként a GT7 minden idők legrosszabbra értékelt Sony-féle játékává vált a MetaCriticen, a PlayStation 5-ös kiadása a hírünk írásakor 1,7/10 ponton állt a mindent elsöprő népharag miatt. A Sony és a Polyphony Digital figyelmét természetesen nem kerülte el a helyzet, így pénteken a PlayStation blogon megjelent bejelentésben az utóbbi elnöke megígérte a játékbeli haladás jelentős újrahangolását, hogy könnyebben feloldhatóak legyenek fizetés nélkül a jobb kocsik.

Kazunori Yamauchi szerint aki a blogbejegyzés megjelenéséig digitálisan megvette vagy bolti kópia esetén elindította a játékot, és 2022. április 25-ig bejelentkezik benne, az kap 1 millió játékbeli fizetőeszközt. Emellett április elején jelentős mértékben növekedni fognak a normál játék során kapott jutalmak, egyszerűbb lesz jobb autókhoz jutni, a nem mikrotranzakciókon keresztül szerzett játékbeli fizetőeszköz tárolására használt pénztárca kapacitása pedig 100 millió kreditre ötszöröződik.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!