Baloldali politikus: A magánegészségügy nem rossz elképzelés

Rig Lajos
Budapest, 2017. május 3. Rig Lajos jobbikos képviselő felszólal az állatvédelmi törvény módosításáról szóló javaslat általános vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2017. május 3-án. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Tegyük tisztába a dolgokat. Maga a magánegészségügyi biztosítórendszer az nem egy rossz elképzelés – nyilatkozta Rig Lajos szombaton a Partizán nevű YouTube-műsornak, írja a Magyar Nemzet.
Vágólapra másolva!

A Jobbik parlamenti képviselője később kiemelte, szerinte mindenki jól jár a fizetős egészségüggyel. Rig Lajos egyébként 2018-ban pártja listájáról került parlamenti székbe, ám most Veszprém megye 03. számú egyéni választókerületében, Tapolcán méreti meg magát Navracsics Tiborral szemben a baloldal jelöltjeként.

Rig Lajos Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Nem a jobbikos képviselő az első baloldali politikus, aki a közelmúltban a fizetős egészségügy mellett érvelt.

– mondta Márki-Zay Péter egy korábbi interjújában. A baloldal miniszterelnök-jelöltje akkor hozzátette, ő nyugodtabb, hogyha az egészségügy üzlet, mint ha nem üzlet, egy későbbi interjúban pedig megpróbálta érzékeltetni a privatizált egészségügy varható előnyeit is:

– részletezte.

Egy decemberi fórumán pedig Indiába küldte a magyarokat szemműtétre:

A baloldal miniszterelnök-jelöltje ugyanazt a modellt vezetné be, amellyel 2010 előtt Gyurcsány Ferenc és kormánya próbálkozott: üzleti alapú, fizetős egészségügyet, privatizált kórházakkal és ellátóintézményekkel.