Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Nem javíthatóak többé a lopott iPhone-ok

iphone okostelefon mobilozás smartphone böngészés internet
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Újabb módon próbálja elvenni a tolvajok kedvét a készülékek eltulajdonításától az Apple.
Vágólapra másolva!

Hosszú időn keresztül nagy sport volt az iPhone okostelefonok lopása, hiszen gyorsan és jó áron el lehetett adni azokat a használtpiacon. Az elmúlt években a távoli zároláshoz és helymeghatározáshoz hasonló lehetőségek közismertté válását követően jelentősen csökkent az eltulajdonításuk vonzereje, hiszen a tulajdonosaik pár kattintással megtalálhatják vagy papírnehezékké degradálhatják azokat.

A kép csak illusztráció Forrás: StockSnap / Pixabay

A MacRumors birtokába jutott belső tájékoztatás szerint az Apple most újabb módszerrel csökkentené a tolvajlást, innentől kezdve az Apple Store üzletek és a hivatalos márkaszervizek sem garanciális, sem pedig fizetős javításokat nem végezhetnek a GSMA Device Registry adatbázisban elveszettnek vagy lopottnak jelölt készülékeken.

Érdekességként az iPhone eltűnésekor bekapcsolható Aktiválási zárat már régóta nem hajlandóak feloldani a szervizesek, amennyiben az ügyfél nem tudja igazolni az adott iPhone tulajdonjogát. Ehhez olyan dokumentációt kell felmutatnia, amin látható a készülék sorozatszáma és IMEI-je, ilyen lehet például a telefon doboza, szolgáltatótól vett eszköz esetén a kapott adásvételi szerződés.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről