Behúzta a kéziféket a Windows 11

Windows 11
Vágólapra másolva!
Egész márciusban csak jelképes mértékben tudta növelni a piaci részesedését.
Vágólapra másolva!

Októberi kiadását követően a Windows 11 őrületes sebességgel kezdett terjedni a világ számítógépein, főként mivel a remek frissítési sikerességet figyelembe véve a Microsoft a vártnál előbb automatikusan telepíthetővé tette a legtöbb hardveresen és szoftveresen kompatibilis konfigurációra.

Teljesen megállt márciusban a Windows 11 terjedése Forrás: AdDuplex

Az AdDuplex reklámcég most meghökkentő információval állt elő, mérései szerint az eddigi óriási menetelést követően a Windows 11 márciusban totálisan behúzta a kéziféket, egy hónap leforgása alatt csupán 0,1 százalék részesedést hódított el a Windows 10-től.

A Microsoft modern operációs rendszereit futtató számítógépek kereken 80 százalékán a Windows 10 valamelyik változata fut, a stabil Windows 11-et használók aránya 19,4%, a maradék 0,6% pedig a Windows 11 valamelyik előzetesét használja.

A jelenleg Windows 10-et futtató számítógépek Windows 11-re frissítése látszólag szinte teljesen megállt.

A helyzet elsőre felvetheti a gyanút, hogy valamiféle műszaki probléma adódhatott a méréssel az AdDuplex háza táján van, de ez nem tűnik valószínűnek, hiszen a Windows 10 különféle főverziói között továbbra is megfigyelhető az elvárt mozgás.

A Windows 10 legújabb 21H2 változata egy hónap alatt 7,5% részesedést szerezve piacvezetővé vált (28,5%), a tavaly kiadott két Windows 10 így együttesen 55% részesedést tud felmutatni. A biztonsági frissítéseket utoljára idén májusban kapó Windows 10 October 2020 Update (20H2) részesedése egy hónap alatt 7,1% mínusszal 10,8%-ra esett.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!