Drámai videók: így lángol az olajfinomító Odesszában

Ukrán válság 2022, orosz, ukrán, háború, Ukrajna, Odessza, füst, robbanás, robbantás
Smoke rises after an attack by Russian army in Odessa, on April 3, 2022. - Air strikes rocked Ukraine's strategic Black Sea port Odessa early Sunday morning, according to an interior ministry official, after Kyiv had warned that Russia was trying to consolidate its troops in the south. (Photo by BULENT KILIC / AFP)
Vágólapra másolva!
Ahogy arról az Origo beszámolt, több rakétabecsapódás történt az Odessza melletti kőolaj-finomítónál és annak környékén vasárnap hajnalban. A támadásban érintett területen, illetve a város felett a videók tanulsága szerint reggel óta sűrű füst gomolyog. Egyes felvételeken az is látható, ahogy a tűzoltók a helyszínen tartózkodnak, felkészülve a beavatkozásra.
Vágólapra másolva!

Vasárnap hajnalban az orosz erők hajókról és repülőgépekről célzott rakétacsapást mértek egy Odessza melletti kőolaj-finomítóra, valamint üzemanyag- és kenőanyag-tároló létesítményekre. A célzott támadások már reggel az egyes közösségi felületekre felkerült videók tanulsága szerint célt értek: a város és térsége felett sűrű, vastag füstoszlop jelent meg.

A brit ITV újságírója, Richard Gaisford bejegyzésében azt írja, hogy a becsapódások - rakétatalálatok - már reggel 6-kor érzékelhetők voltak hatalmas robbanások kíséretében, mióta kora reggel 4.30-től folyamatossá váltak a légoltalmi riasztások.

Egy másik, a brit Guardian tudósításában nemrég megjelent, már szerkesztett anyagban pedig az is látható, hogy a reggeli légicsapások okozta robbanások nyomán kialakult, rendkívül sötét füstfelhő továbbra is beteríti Odesszát, elérve annak stratégiai fontosságú kikötőjét is.

Az ukrán hatóságok hivatalosan azt közölték, a rakétatalálatok kritikus infrastruktúrákat értek, de állításuk szerint nem jártak áldozatokkal.

Cikkünk kiemelt képén az Odesszát beterítő füstfelhő a reggel légicsapások után.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!