Vágólapra másolva!
Robert Lewandowski fölénye behozhatatlannak látszik nem csak a német bajnokság góllövőlistáján, de a másik négy európai topligát figyelembe véve is.

Ugyan a hétvégén egyetlen gólt sem rúgott a Bayern München lengyel támadója, 31 góljával így is héttel több van neki, mint a Celta Vigo ellen szombaton két tizenegyest is értékesítő Karim Benzemának.

Robert Lewandowski nem lőtt gólt a hétvégén, de így sincs senki a közelében az öt európai topliga legjobb gólszerzőit figyelembe véve Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Sven Hoppe

A Real Madrid világsztárja 24 góllal áll, amivel ugyanúgy hatalmas az előnye a La Liga góllövőlistáján őt tízzel lemaradva követő riválisaival szemben, mint Lewandowskinak a 20 gólos leverkuseni Patrick Schick előtt.

A topligák harmadik legeredményesebb futballistája holtversenyben két olasz bajnokságban futballozó játékos, Dusan Vlahovic és Ciro Immobile. Mindketten 21-21 alkalommal találtak a kapuba.

A Premier League-ben 20 góllal élen álló Mohamed Szalah előnye hat gól Szon Hjung Min és Diogo Jota előtt.

A francia ligában 18 gólt szerezve vezető Wissam Ben Yedder még a párizsi Kylian Mbappénál is jobban áll egyetlen találattal.

Németországban hat, Olaszországban hét, Angliában, Franciaországban és Spanyolországban még nyolc forduló van hátra a 2021-22-es szezonból.