Márki-Zay Péter amerikás magyar koktélkirály-marketingesén és a két bukott tévésen gúnyolódnak

Gurzó Ákos
Vágólapra másolva!
Vasárnap óriásit bukott a baloldal, Márki-Zay Péter sokat magyarázkodott már a vereség miatt, sokakat hibáztatott magán kívül, de egyelőre viszont nem esett szó a közeli segítőiről. Pedign nemcsak a hódmezővásárhelyi polgármester bukott óriásit vasárnap. Nem segített a baloldali kampányon az Amerikábók érkező magyar marketinges és két volt tévés sem. Az interneten sokan gúnyolódnak rajtuk.
Vágólapra másolva!

Luxushotelekben luxuskoktélok

Gurzó Ákos akkor került a figyelem középpontjába, amikor kiderült, hogy a népszerűtlen Karácsony Gergely helyett a hódmezővásáshelyi polgármester, Márki-Zay Péter lesz Gyurcsány Ferenc és a baloldal miniszterelnök-jelöltje. Gurzó Ákos Amerikában él és dolgozik marketingesként, magáról azt állítja, hogy csúcsszakember, de úgy tűnik, semmilyen pozitív hatással nem volt a kampányra, ami óriási bukással végződött. Az sokkal jobban megmaradt az emberekben, hogy Gurzó szívesen dicsekszik luxusnyaralásaival, melyek során rendszeresen a koktéljait fotózza.

Egy példa.

Érdekesség, hogy Márki-Zay Péter arról beszélt kampánya során, hogy szerinte

AZÉRT LENNE JÓ A KÓRHÁZAK ELADÁSA, MERT A MAGÁNEGÉSZSÉGÜGYBEN AKÁR „FŰSZOKNYÁS LÁNYOK" IS FELSZOLGÁLHATJÁK A MOJITÓT.

Gurzó tavaly ősszel, háttérembertől szokatlan módon, több baloldali médiumnak is nyilatkozott, videóinterjút is adott, szívesen szerepelt.

Gurzó Ákos Forrás: Origo

Gurzó Márki-Zay egyik legfontosabb háttérembere volt, ezt jól jelzi, hogy az előválasztás után, amikor kiderült, hogy ő lesz Gyurcsány miniszterelnök-jelöltje a parlamenti választásokon, elsőként hívta fel maga mellé a színpadra, és elárulta, hogy a kampánya jelmondata vagy éppen a folyamatosan hordott kék szalag is Gurzó ötlete volt - írta a vele készült portréinterjúban a Népszava. Más kérdés, hogy a "Csak felfelé" jelmondatot a vereség óta már sokan parodizálták, kinevették.

Független tévésnek hazudták magukat

Simon András és Péterfi Judit már ismert személyiségek, televíziós újságírók voltak. Ők, ahogyan Márki-Zay fogalmazott, "mindent eldobtak" érte. Mostanra kiderült: súlyos hiba volt, és persze a (soha nem is létezett) függetlenségüket is elveszítették.

Simon András és Péterfi Judit Mérki-Zay Péterrel

Már a kampányhajrában is volt egy-két emlékezetes pillanat, amikor látszódott, hogy mindketten belefáradtak abba, hogy nem tudták "irányítani" Márki-Zay-t, aki rendszeresen sértegette a magyarokat. Míg Simon András gyakorlatilag "csak" beleszürkült a kampányba, addig Péterfi idegrendszere valószínűleg nem bírta azt a stresszt, többször is elveszítette a fejét.

Márki-Zay Péter éppen Egerbe látogatott, ahol egy gyurcsányista politikus, Berecz Mátyás társaságában mérsékelt érdeklődés övezte közös kampányolásukat. Gyurcsány Ferenc jelöltjei ezután rövid látogatást tettek a piaccsarnokban, és a helyszínen Márki-Zay sajtófőnöke, Péterfi Judit verbálisan rátámadt egy idős nőre. Az alábbi videón az látszódik, ahogyan egy idős asszonyt sértegetett egy piacon:

Egy másik alkalommal a baloldali jelölt nyakába ültetett sajtósnő a kellemetlen kérdések elől a saját testével próbálta „megvédeni" Márki-Zayt, úgy, hogy

LÖKDÖSTE A MEDIAWORKS HÍRCENTRUM RIPORTERÉT.

Egy volt extévés viszont (megint) jól járt: Kálmán Olga, aki Gyurcsányékat támogatja egy ideje, beülhet az országgyűlésbe, DK-s parlamenti képviselő lesz. Azután, hogy Karácsony győzelme, 2019 ősze óta a főpolgármesternek dolgozott tanácsadóként - havi egymillió forintért.

Kálmán Olga jól járt. Forrás: Origo