Már PC-n is frissíthető a PlayStation 5 gamepadje

sony playstation 5 ps5 dualsense gamepad videojáték gamepad kontroller
Passzoló DualSense kontrollereket is jönnek a PlayStation 5 üde színű burkolatai mellé
Vágólapra másolva!
Eddig nem volt lehetséges a konzol nélkül javítást telepíteni a kütyüre.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt években terjedni kezdett a gamepadek használata a számítógépes gamerek körében, ami részben annak köszönhető, hogy az elmúlt tíz évben általánossá vált a PC-s játékokban a teljes értékű támogatásuk. Az egeret és billentyűzetet részben lecserélni kívánók játékosok rengeteg modell közül válogathatnak, a kicsit többet költeni tudók általában a hivatalos xboxos modellt szokták preferálni.

Sony DualSense gamepad Forrás: Sony

A rivális Sony nagyon sokáig egyáltalán nem foglalkozott a számítógépes játékosok kiszolgálásával, így az esetleges fejfájások miatt a hivatalos PlayStation kontrollerek használata kimondottan ellenjavallt volt. Szerencsére lassan változnak az idők, részben a saját játékainak számítógépekre való csorgatása miatt a gyártó lépéseket kezdett tenni a PC-sek kiszolgálása érdekében, például a PlayStation 5 gamepadjét számítógépen használva egyes játékok még az adaptív ravaszokat is támogatják.

A legújabb üdvözlendő fejlemény az ügyben, hogy a Sony végre lehetővé tette az említett DualSense fedélzeti vezérlőszoftverének számítógépes frissítését, ez eddig csak PS5 konzolon keresztül volt megoldható. A szoftverfrissítő segédprogram innen tölthető le, 64 bites Windows 10/11 kell a futtatásához, a frissítési művelet idejére a gamepadet USB kábellel rá kell dugni a számítógépre.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!