Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

A 94 éves Baranyi László elárulta, mi a hosszú házasság titka

Baranyi László
Vágólapra másolva!
Ötven éve fogadott örök hűséget egymásnak a Família Kft. nagypapája, Baranyi László és felesége, Végh Klára énekesnő.
Vágólapra másolva!

Bár kapcsolatuk nem indult zökkenőmentesen, a Gobbi Hilda-díjas színész kitartó udvarlásának köszönhetően egymásba szerettek. "Klárikát nagyon régóta ismerem, Rózsahegyi Kálmán színiiskolájában találkoztunk először az ötvenes években. Nagyon csinos lány volt, nem tagadom megpróbáltam becserkészni, de nem hagyta magát. Azt mondta nekem, hogy öreg vagyok hozzá, s volt is benne valami, ugyanis ekkor ő 17, én pedig 28 éves voltam" - ismerte el a színész, aki elfogadta a visszautasítást. Később meg is nősült, ám az a házasság zátonyra futott.

Aztán Gera Zoltán barátomnak köszönhetően minden megváltozott. A feleségével, Zsuzsával meghívtak magukhoz, és mondták, egy hölgy barátjuk is érkezik majd, aki most jött haza külföldről. Amikor megláttam Klárikát olyan volt, mintha állon vágtak volna. Ahogy beszélgettünk én azonnal szerelmes lettem, és már aznap este tudtam, hogy egyszer feleségül veszem!"

MTI

Igen ám, de a hölgy nem adta magát könnyen. Baranyi szerelmes levelekkel ostromolta, s azt is megírta neki, hogy szeretné oltár elé vezetni, az énekesnő viszont várni akart. "Nem volt elutasító, de igent sem mondott mindaddig, míg el nem mentem hozzájuk, és nem közöltem a szüleivel, hogy elveszem a lányukat. Az apósom meg is kínált pálinkával, borzalmas volt, de megittam. Idővel az anyósom is megenyhült, és az én édesanyám is megszerette Klárikát.

A szerelmesek nem is vártak sokáig, egybekeltek és egy hónapos nászútra mentek, majd 1970-ben megszületett lányuk, Zsuzsika.

Ötven év alatt nem volt egyetlen mélypont vagy olyan pillanat sem, amikor válni akartunk volna. A mai napig rajongással szeretem a feleségemet, és ő is engem" - mondta a Blikknek.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről