Brüsszel tehetetlenségén röhög a volt orosz elnök

HORIZONTAL diplomacy Square Russian Prime Minister Dmitry Medvedev speaks during a panel discussion at the second day of the 52nd Munich Security Conference (MSC) in Munich, southern Germany, on February 13, 2016. / AFP / Christof STACHE
Dmitrij Medvegyev, orosz kormányfő.
Vágólapra másolva!
Twitter-üzenetben gúnyolódik Vlagyimir Putyin orosz elnök egyik legszorosabb szövetségese, Dmitrij Medvegyev volt orosz elnök az Európai Bizottság döntésén, amivel lehetővé teszi, hogy az uniós tagállamok az orosz követeléseknek megfelelően rubelben is fizethessenek a gázért - írja a Mandiner. A twitteren Medvegyev röhögő-jelekkel utalt arra, hogy mit gondol a brüsszeli tehetetlenkedésekről. Vagyis, a twitter-jeleket látva, a "röhög" kifejezés egyáltalán nem túlzás. Az oroszok már hetek óta bejelentették, hogy amennyiben ez nem történik meg, akkor leállítják a „szerződésszegő" államokba irányuló gázszállításokat. Medvegyev szerint Európa egy hétig sem bírná orosz gáz nélkül. Percről percre közvetítésünk a háborúról itt olvasható.
Vágólapra másolva!

Korábban többek között a magyar és a német kormány is jelezte, hogy - ha szükséges - rubelben fizet a megkötött megállapodásokban szereplő euró helyett az orosz gázért. Az oroszok így próbálják megőrizni a rubel értékét a dollárhoz vagy az euróhoz viszonyítva, hiszen ha rubelben kell fizetniük a gázért, az uniós tagállamok kénytelenek lesznek előbb rubelt vásárolni a pénzpiacokon. Brüsszel vitatkozott sokáig a rubelfizetésről, ragaszkodni akartak az euróhoz.

Dmitrij Medvegyev Forrás: AFP//Christof Stache

Dmitrij Medvegyev, volt orosz elnök és kormányfő, jelenleg az egyik legbefolyásosabb moszkvai hatalmi központ, a Biztonsági Tanács elnökhelyettese. A politikus most Twitter-üzenetében azt írta: