Vágólapra másolva!
A magyar élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (OTP Bank Liga) szereplő MTK kirúgta Márton Gábor vezetőedzőt, a sportigazgató Polyák Balázs pedig lemondott posztjáról  – számolt be a fővárosi klub honlapja.

A klubvezető 2017 nyarán lett az MTK focicsapatának sportigazgatója. A kinevezése utáni első idényben a klub azonnal visszajutott az NB I-be, ahol viszont nem sikerült megkapaszkodnia. A következő szezonban újabb feljutás következett, amit egy magabiztosan kiharcolt bentmaradás követett az élvonalban.

A kimutatások szerint ebben az időszakban itthon toronymagasan az MTK Budapestben kapták a legtöbb játéklehetőséget a fiatal labdarúgók.

Lemondott Polyák Balázs, az MTK sportigazgatója Forrás: mtkbudapest.hu

"A 12 csapatos NB I kapcsán minden évben elmondják, az a csapat esik ki, amelyik a legtöbb fiatalt játszatja. Az előző idényben a hetedik helyünkkel rácáfoltunk a megállapításra, az idei évben úgy tűnik, nem sikerül. De hiszek benne, hogy

ennek nem kell törvényszerűnek lennie, ezért is hoztam meg ezt a döntést. Bízom abban, hogy lépésemmel előidézem azt is, hogy visszatérjen egyfajta pozitív légkör a stadionba.

Köszönöm a bizalmat, mellyel a klub az elmúlt 8 évben megtisztelt" - mondta Polyák Balázs a döntését követően.

Az MTK Budapest elfogadta a Polyák Balázs döntését. A hírek szerint hamarosan a kispadon is váltás lehet, Márton Gábor távozhat.

Frissítés:

Az MTK kora délután a hivatalos honlapján tudatta, hogy menesztette Márton Gábort, az MTK Budapest vezetőedzőjét.

"Az MTK Budapest menesztette Márton Gábor vezetőedzőt az NB I-es labdarúgó csapat éléről. Márton vezetése alatt a téli átigazolási szezonban érdemben megerősített keret sem volt képes beváltani a hozzá fűzött reményeket,

az elmúlt két mérkőzésen mutatott teljesítmény pedig kifejezetten méltatlan a klub hagyományaihoz és a válogatott játékosokkal tűzdelt játékoskeret erejéhez. A klub ezért úgy döntött, a bajnokságból hátralévő fordulókat más szakmai irányítással teljesíti" - írja a közlemény.

Márton Gábort kirúgta az MTK Forrás: Zádor Péter/mtkbudapest.hu

A vezetőedzői feladatokat a bajnokság végéig megbízottként Horváth Dávid, a bajnokságát nagy fölénnyel vezető és így újabb ifjúsági BL indulás felé menetelő U19-es csapat jelenlegi vezetőedzője látja el.