A továbbjutás küszöbén a címvédő, életben maradt a Nuggets az NBA-ben

Golden State Warriors v Denver Nuggets - Game Four GettyImageRank2 nba Horizontal SPORT BASKETBALL
DENVER, COLORADO - APRIL 24: Monte Morris #11 of the Denver Nuggets puts up a shot over Stephen Curry #30 of the the Golden State Warriors in the first quarter during Game Four of the Western Conference First Round NBA Playoffs at Ball Arena on April 24, 2022 in Denver, Colorado. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and/or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Matthew Stockman/Getty Images/AFP (Photo by MATTHEW STOCKMAN / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
A címvédő Milwaukee ismét nyert Chicagóban vasárnap az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) rájátszásának első fordulójában, ezzel 3-1-re elhúzott a párharcban. Szintén 3-1-re áll a Golden State Warriors és a Denver Nuggets párharca, miután utóbbi megnyerte a sorsdöntő negyedik meccset. A Phoenix Suns másodszor kapott ki a New Orleans Pelicanstól.

A második idegenbeli meccsén is győztes Bucks legjobbja újra a kétszer is az idény legjobbjává választott Jannisz Antetokunmpo volt, a görög sztár 32 ponttal és 17 lepattanóval járult hozzá a sikerhez.

3-1-re vezet a Keleti főcsoportot megnyerő Miami Heat is, amelyik ezúttal idegenben győzte le nagyon simán, 24 ponttal az Atlanta Hawks csapatát. A floridaiaknál Jimmy Butler a mezőny legeredményesebb játékosaként 36 ponttal zárt, de talán ennél is fontosabb, hogy a Heat védelme 9 ponton tartotta a Hawks dobógépét, Trae Youngot.

Három vesztes meccs után először győzte le a Denver Nuggets a Golden State Warriors csapatát, ezzel elkerülte a kiesést. A Nuggets szerb sztárja, az előző szakasz MVP-je, Nikola Jokics 37 pontot dobott, míg a túloldalon Steph Curry volt a legeredményesebb, aki úgy ért el 33 pontot, hogy 23 mezőnykísérletéből csak tíz talált a gyűrűbe. A Nuggets továbbra sincs könnyű helyzetben, ugyanis a liga történtében az eddigi 143 olyan párharcban, amikor az egyik csapat 3-0-ra vezetett, még egyetlen egyszer sem sikerült a fordítás.

A legélesebb csatát az alapszakaszt megnyerő Phoenix Suns vívja, amelyik másodszor kapott ki a rájátszásba a playinből becsúszó New Orleans Pelicanstól. A Sunsban továbbra sem játszott a sérült Devin Booker, a túloldalon viszont ismét remekelt a 30 pontig jutó Brandon Ingram, valamint a 26 pontot és 15 lepattanót összehozó litván center, Jonas Valanciunas.


Eredmények, főcsoport-negyeddöntő:
Keleti főcsoport:
Chicago Bulls-Milwaukee Bucks 95-119
Az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharc állása: 3-1 a Milwaukee javára.

Atlanta Hawks-Miami Heat 86-110
Az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharc állása: 3-1 a Miami javára.

Nyugati főcsoport:
Denver Nuggets-Golden State Warriors 126-121
Az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharc állása: 3-1 a Golden State javára.

New Orleans Pelicans-Phoenix Suns 118-103
Az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharc állása: 2-2