Műemléknek vezette drónját egy argentin turista Rómában

Vágólapra másolva!
Egy turistát vád alá helyeztek az olasz hatóságok, miután drónjával a Róma központjában található Palazzo Venezia tetejének ütközött. A 39 éves argentin férfinek a drónokra vonatkozó repüléstilalom megszegése miatt kell felelnie, tettéért akár 64 ezer euróra (24 millió forint) is büntethetik.
Vágólapra másolva!

A 39 éves argentin férfi a Piazza Venezia téren reptette a drónját, amikor elvesztette uralmát a szerkezet felett, és az a Palazzo Venezia épület tetejének ütközött - írja a The Guardian

A drónt az épület biztonsági személyzete találta meg, mielőtt a rendőrség lefoglalta volna, amely feljelentette a turistát, mert megsértette a város felett elrendelt dróntilalmi zónát

- írja az olasz média.

Olaszországban aki felvételt akar készíteni drónnal a fővárosról, annak engedélyt kell kérnie és regisztrálnia magát a polgári repülésért felelős nemzeti szervnél.

Róma központjában és a Vatikánban viszont drónt reptetni teljesen tilos a sok műemlék miatt.

Úgy tűnik azonban, hogy a turisták nem vesznek tudomást a szabályokról, a múlt héten például két mexikói turista drónja a pisai ferde toronyba csapódott.

A drónokra vonatkozó szabályt megszegők komoly büntetésre számíthatnak, habár a büntetéseket általában nem hozzák nyilvánosságra, de azok 516 eurótól (190 ezer forint) akár 64 000 euróig (24 millió forint) is terjedhetnek.