Hosszú Katinka úgy érzi, már nem képes győzni

Hosszú Katinka háromszoros olimpiai, hétszeres világ- és tizennégyszeres Európa-bajnok magyar úszónő
Hosszú Katinka továbbra is élvezni szeretné az úszást
Vágólapra másolva!
Hosszú Katinka két aranyéremmel és két ezüsttel zárta a debreceni országos bajnokságot. A háromszoros olimpiai bajnok úszó 52 nappal a hazai rendezésű vizes világbajnokság előtt a Nemzeti Sportnak adott interjúban elmondta, hogy a jelenlegi formája alapján már azt is sikerként könyvelné el, hogy dobogós helyen végezne.

„A négyszáz vegyes után mondtam, hogy elégedett vagyok, de azt hiszem, hogy ezt a négynapos ob-ról összességében is elmondhatom, kiváltképp, ha azt nézem, mikor is kezdtem el újra edzeni, hogy milyen sok nehézséggel volt tele az elmúlt időszak.

Rajtam nem fog múlni, beleteszem a munkát, ugyanakkor alig egy hónapom maradt, hiszen utána már jön a formába hozás időszaka" - mondta Hosszú Katina, aki azt is megerősítette, hogy kétszáz pillangón, illetve kétszáz és a négyszáz vegyesen fog indulni a világbajnokságon.

Hosszú Katinka továbbra is élvezni szeretné az úszást Fotó: Polyák Attila - Origo

A májusban már a 33. születésnapját ünneplő úszó a debreceni ob után elmondta, hogy egyelőre nem érzi magát csúcsformában, és már azt is sikerként könyvelné el, ha odaérne a dobogóra.

"Tudom, hogy nem ezt szokták meg tőlem az emberek, de ezúttal már egy bronzéremre is azt mondanám, hogy elégedett vagyok.

Ismerem magam, ráadásul azt is tudjuk, hogy a kanadai Summer McIntosh már 4:29-et úszott az idén négyszáz vegyesen, én meg az országos bajnokságot 4:38-cal nyertem meg. Jelenleg is zajlik az amerikai válogató, sokan végigversenyezték az egyetemi bajnokságot is, vagyis tulajdonképpen a tokiói olimpia után sem álltak le, végig edzésben voltak."

Hosszú Katinka újra mosolyogva úszik Fotó: Szabó Gábor - Origo

Hosszú Katina hangsúlyozta, hogy szeretné élvezni a versenyzés minden pillanatát. Ez a tavaly nyári tokiói olimpián azért nem jött neki össze, mert túl sok teher volt rajta, és valahogy minden félrecsúszott. Nem élvezte az olimpiát, és az eredmények sem jöttek, de reméli, hogy a budapesti világbajnokságon legalább az egyik sikerül.

"Teljesen másként állok ehhez a világbajnoksághoz, mint az öt évvel ezelőttihez. Mindig is azt vallottam, hogy mindennek úgy kellett történnie, ahogyan megtörtént – Tokió kapcsán is így gondolom.

Ám éppen az olimpia után szerintem már senki sem várja tőlem, hogy újra aranyérmeket nyerjek a Duna Arénában.

Úgy érzem, a magyar közönség sokkal inkább azért lesz hálás, mert ott leszek a medencében, mert, mondjuk, bejutok a döntőbe, s tényleg nem azért jönnek ki a versenyre, mert azt gondolják, ott nekem még aranyakat kell nyernem."

A teljes interjú ide kattintva érhető el.