Fontos meccsen szenvedett súlyos vereséget a Fiorentina

ACF Fiorentina v Venezia FC - Serie A NurPhoto General news Soccer Florence - Italy Venezia April 16 2022 16th April 2022 Horizontal
Disappointment of Nicolas Gonzalez (ACF Fiorentina) during the italian soccer Serie A match ACF Fiorentina vs Venezia FC on April 16, 2022 at the Artemio Franchi stadium in Florence, Italy (Photo by Lisa Guglielmi/LiveMedia/NurPhoto) (Photo by Lisa Guglielmi / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
A Fiorentina négygólos vereséget szenvedett a vendég Udinesétől az olasz labdarúgó-bajnokság 20. fordulójából elhalasztott és szerdán pótolt mérkőzésen.

Amennyiben a firenzeiek begyűjtötték volna a három pontot, akkor a hetedik helyről feljöhettek volna az Európa-liga-indulást érő ötödik pozícióba, de négygólos vereséget szenvedtek hazai pályán az Udinesetől.

A vendégek már a 12. percben vezettek Pablo Marí éles szögből lőtt bombagóljával, majd korábbi Barcelona-játékos, Gerard Deulofeu növelte az előnyt a 36. percben.

A Fiorentina a második félidőben is csak szenvedett, ráadásul a hosszabbításban további két gólt kapott - Wallace és Destiny Udogie talált be - és kiütéses vereséget szenvedett.

Serie A, a 20. fordulóból elhalasztott mérkőzés:
Fiorentina-Udinese 0-4 (0-2)