Hatalmas robbanás volt New York mellett, egy ember meghalt

Vágólapra másolva!
Csütörtökön este felrobbant egy ház New Jersey-ben. A robbanásban egy ember meghalt, egy másik pedig súlyosan megsérült. A helyiek először azt hitték, földrengés volt, akkor erejű volt a robbanás.
Vágólapra másolva!

Nem sokkal este hét óriási robbanás rázta meg a New Jersey-ben lévő települést, South Rivert. Mint kiderült, egy ház robbant fel. 

A helyszínen két súlyos sérültet találtak, az egyikük belehalt a sérüléseibe. A társát kórházba vitték. 

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy mi okozta a robbanást. 

A helyszínről készült felvételen látszik, a házból csak törmelékek maradtak, a darabok pedig a szomszédos házak udvaráig el elszálltak. A település polgármestere elmondta, hogy a környéken minden gázvezetéket elzártak, a szomszédos házakat pedig kiürítették. Egy külön csapat dolgozott azon, hogy a törmelékeket eltávolítsák, és hozzáférjenek a szakemberek a gázvezetékekhez - írja a CBS

A robbanásnak olyan ereje volt, hogy a szomszédok azt hitték, földrengés van. 

Távolabbi háztömbökben is érezni lehetett, hogy megmozdul a föld, megremegtek az ablakok.

Az egyik közelben lakó elmondta, hogy a ház a földdel lett egyenlő, és szörnyű volt látni a szomszédos házakat, amiknek be volt törve az ablaka, a garázsajtók pedig be voltak horpadva. 

Az Origo korábban megírta, hogy 2020 nyarán egy dél-indianai városban robbant fel egy ház, akkor 3 ember meghalt. A robbanás miatt 39 ház megsérült, ebből 11 lakhatatlan lett. 

Tavaly szeptemberben egy 17 éves fiú ellopott egy autót Oneida városában, majd belehajtott egy házba. Szivárogni kezdett a földgáz az ütközéstől, a rendőrök és a tűzoltók ezért kiürítették a környező épületeket, és várták, hogy a szakemberek elzárják a gázt. Három órával később azonban így is felrobbant a ház, a környező házak is sérültek. A robbanásban senki sem sérült meg. 

A pennsylvaniai Plumban gázrobbanás történt, ami több házat is megsemmisített. A robbanásban öt ember meghalt, köztük egy kamasz. 

2019-ben egy amerikai energetikai vállalat üzemében történt robbanás Kaliforniában. A robbanásban két tartály is megsérült, ami miatt mérgező anyag kerülhetett a levegőbe. A hatóságok emiatt arra kérték a lakosságot, hogy ne menjenek ki, és lezárták a környező autópályát.