Új kiadóhoz kerül a Tomb Raider és a Deus Ex

rise of the tomb raider videojáték
Rise of the Tomb Raider
Vágólapra másolva!
Ráadásul a fejlesztőcégeikkel együtt vette meg azokat a svéd Embracer Group.
Vágólapra másolva!

Folytatja az évek óta tartó játékipari nagybevásárlását a svéd Embracer Group, az eddigi egyik legnagyobb és legjelentősebb üzletének keretében 300 millió dollárért számos komoly fejlesztőcég és közismert szellemi tulajdon átvételére kötött megállapodást a japán Square Enixszel.

Rise of the Tomb Raider Forrás: Square Enix

Az üzlet keretében a Crystal Dynamics, az Eidos Montréal, továbbá a Square Enix Montréal fejlesztők kerülnek az Embracer tulajdonába, így 1100 fővel emelkedik majd az alkalmazottainak száma. A cégcsoport jelenleg 119 játékfejlesztő stúdiót birtokol, amelyek a világ negyvennél is több országában 12 500 főt foglalkoztatnak.

Az akvizícióval az Embracer Group ötven videójátékos szellemi tulajdonra is szert tesz majd, ezek közül a masszívan legismertebbek a Tomb Raider, a Deus Ex, a Thief, továbbá a Legacy of Kain. Az említett szériákat újabb játékokkal kívánja bővíteni a kiadó, ehhez kapcsolódóan az Unreal Engine 5-öt használó, következő Tomb Raider fejlesztését pont nemrég jelentette be a Crystal Dynamics.

Egyelőre nem világos, hogy a mostani felvásárlás pozitív lesz-e a játékszériák rajongói számára, ám a Square Enixet rengeteg kritikai érte főként a Tomb Raider és a Deus Ex elhanyagolása miatt, pedig rendkívül sikeresnek bizonyultak a rebootjaik.

A felvásárolt szellemi tulajdonokhoz tartozó régebbi játékok szintén az Embracer Grouphoz kerülnek.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!