A Real Madrid sztárja nem játszhat a City elleni BL-elődöntőben

fbl Horizontal
Real Madrid's Austrian defender David Alaba (L) celebrates with Real Madrid's French forward Karim Benzema after scoring his team's first goal during the Spanish League football match between CA Osasuna and Real Madrid CF at El Sadar stadium in Pamplona on April 20, 2022. (Photo by ANDER GILLENEA / AFP)
Vágólapra másolva!
David Alaba, a Real Madrid osztrák védője sérülés miatt nem léphet pályára szerdán este a Manchester City elleni Bajnokok Ligája elődöntő visszavágó mérkőzésén.

A 29 éves osztrák hátvéd a múlt heti manchesteri találkozó első félidejében sérült meg, a szünetben le kellett cserélni, így vasárnap sem tudta vállalni a játékot az Espanyol elleni találkozón, amely után a Real Madridi megnyerte fennállása 35. bajnoki címét.

Alaba a bajnoki cím megünnepléséből kivette a részét hétvégén Forrás: Anadolu Agency via AFP/2022 Anadolu Agency/Burak Akbulut

Carlo Ancelotti, a Királyi Gárda edzője a találkozó előtt megerősítette, hogy Alaba egész biztosan nem lesz bevethető a szerdai összecsapáson.

„Alaba nem lesz játékra kész holnap estére, biztos vagyok benne, hogy nem játszhat"

– nyilatkozta az olasz mester, aki a múlt héten azt is mondta, hogy az edzők nem mindig mondanak igazat, így az is előfordulhat, hogy Alaba mégis ott lesz a pályán szerdán este, csak Ancelotti szeretné megzavarni a Manchester City edzőjét, Pep Guardiolát a taktikázásban.