Brutálisan összecsaptak a francia és a holland szurkolók, macsétával támadtak egymásra - videó

arm fan volwassen Plezier evenement Muziek wedstrijd publiek menigte Optreden Nacht Viering terrein mannen voetbal Fans supporters supporter plein FEYENOORD voetbalwedstrijd VOETBALSUPPORTERS Voetbalfans uitgaansleven gloed grappig voetbalsupporter voetba
2022-05-05 20:55:50 ROTTERDAM - Feyenoord supporters on Stadhuisplein prior to the UEFA Conference League semifinal match between Olympique de Marseille and Feyenoord. ANP JEROEN JUMELET netherlands out - belgium out (Photo by ANP MAG / ANP via AFP)
Vágólapra másolva!
Szurkolói összecsapások miatt húsz személlyel szemben intézkedtek a rendőrök a Marseille-Feyenoord Konferencia-liga elődöntőjének visszavágója előtt.

A rendőrkapitányság közlése szerint az előállítottak többsége Marseille-drukker. Helyi beszámolókból kiderül, a vendégdrukkerek nagy létszámban gyűltek össze a kikötő közelében lévő bárok teraszain francia és holland rendőrök felügyelete mellett. A rendőrség arról adott tájékoztatást, hogy holland szurkolók petárdákkal vették őket célba, majd megérkeztek a helyi drukkerek is. Azt követően a két csapat szimpatizánsai provokálni kezdték egymást.

A találkozót kiemelt biztonsági kockázatúnak minősítették, a közrendre és a vendégdrukkerekre mintegy ezer rendőr felügyelt a város "szurkolói zónának" kijelölt részén, a belvárosban és a stadionnál.

A marseille-i Stade Vélodrome egy része az európai szövetség (UEFA) büntetése miatt le lett zárva, a szervezet a görög PAOK elleni negyeddöntőben történt incidensek miatt marasztalta el a francia klubot.

A közösségi médiában megjelentek olyan képek is, amelyen több Marseille-szurkoló késsel fegyverkezett fel, de volt olyan is, aki macsétával vadászott a holland szurkolókra.

A mérkőzés gól nélküli döntetlennel zárult, így 3-2-es összessítéssel a holland Feyenoord találkozik majd az AS Roma csapatával a Konferencia-liga döntőjében.