Letartóztatták a nőt, aki fenyegető levelekkel zaklatta az izraeli miniszterelnök családját

Naftali Benet izraeli miniszterelnök 2021. október 10-én
2021. október 10., Izrael, Jeruzsálem: Naftali Benet izraeli miniszterelnök beszédet mond a Yad Vashem Holokauszt Emlékmúzeumban tartott ünnepségen Angela Merkel német kancellár jelenlétében.
Vágólapra másolva!
Letartóztatta, és kihallgatja az izraeli rendőrség azt a 65 éves dél-izraeli nőt, aki lőszereket és fenyegető leveleket küldött Naftali Bennett miniszterelnök családtagjainak - jelentette a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt hetekben egy mind ez idáig ismeretlen tettes két fenyegető levelet küldött a Bennett családnak,

mindkettőben egy-egy lőszer is volt.

Egyiket csaknem két hete Gilat Bennettnek, a kormányfő feleségének címezte, a másodikat pedig három nappal később Joni Bennettnek, a miniszterelnök 16 éves fiának.

A fenyegetések nyilvánosságra kerülése után fokozták a Bennett család biztonsági felügyeletét, és a rendőrség nyomozni kezdett a feladó után közösen a Sin Bet belbiztonsági szolgálat illetékeseivel.

Bennett a levelek kézhezvétele után elmondta, hogy a politikai viszály, bármilyen mély is legyen, nem vezethet erőszakhoz, megfélemlítéshez és halálos fenyegetésekhez.

-mondta.

Naftali Benet izraeli miniszterelnök 2021. október 10- én Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Ilia Yefimovich

A miniszterelnök középiskolás fia rendkívül népszerű az izraeli fiatalok körében, a történtekkel kapcsolatban Instagramon fakadt ki:

"Annyira szomorú, hogy ilyen dolgok történnek az uszítás miatt, és az emberek agyát olyan emberek mossák át, akiknek megvan ehhez a felületük és a befolyásuk. Megérdemlik, hogy börtönbe kerüljenek az agymosásért, amelyet az emberekkel tesznek." Joni Bennett hozzátette: bárcsak 50 évvel ezelőtt éltünk volna, abban az időben, amikor az emberek még tisztelték egymást, ha nem is értettek egyet, nem buzdítottak gyilkosságra.