Fegyverrel akartak kirabolni egy pénzváltót Budapesten - videó

Fegyverrel akart kirabolni egy pénzváltót Budapesten
Vágólapra másolva!
Egy 41 éves férfi novemberben egy valódinak látszó fegyverrel akart kirabolni egy IX. kerületi pénzváltót. A megtámadott férfi viszont ellenállt és olyat tett, hogy inkább elszaladt a támadó, akit próbálkozása után pár napon belül már el is fogtak a rendőrök. 
Vágólapra másolva!

2021. november 25-ének estéjén egy IX. kerületi pénzváltóhoz ment egy férfi, hogy kirabolja.

Fejére kapucnit húzott, arcát pedig egészségügyi maszkkal takarta el.

A pénzváltó előterében éppen záráshoz készült az ott dolgozó, amikor meglátta a maszkban, kapucniban, gyors léptekkel felé közeledő férfit. Visszalépett a belső fülkébe, aminek az ajtaját be akarta csukni. A támadó az egyik kezével belekapaszkodott az ajtóba és maga felé húzta, miközben a másikban egy valódinak látszó fegyvert tartott,

amit az ajtónyíláson keresztül fenyegetően a pénzváltóra fogott.

A pénzváltós nem hagyta magát és a pénzt sem adta oda, ezért nem sikerült a rablás Forrás: Magyarország Ügyészsége

Kiszemelt áldozata nem ijedt meg. Rárántotta az ajtót a férfi fegyvert tartó kezére, amit végül sikerült becsuknia és kulccsal magára zárnia. A rabló viszont úgy megijedt, hogy elszaladt a tetthelyről.

A férfi próbálkozását rögzítette a pénzváltóban elhelyezett biztonsági kamera:

A pénzváltó a kezén lévő könnyebb, zúzódásos jellegű sérüléssekkel megúszta a támadást.

több nyomot rögzítettek a rablási kísérlet után Forrás: Magyarország Ügyészsége

Ha sikerült volna a rablás, másfél millió forintot zsákmányolhatott volna a maszkos, de nem sikerült. Így "csak" fegyveresen elkövetett rablás kísérletével vádolta meg a Budapesti IX. Kerületi Ügyészség. Az ügyészek fegyházbüntetés kiszabását indítványozták a férfi számára, aki most is bűnügyi felügyelet alatt áll. A Budapesti Rendőr-főkapitányság Rablási Osztályának nyomozói amúgy elég hamar rájöttek, ki lehet a támadó. 2021. november 29-én fogták el a 41 éves Cs. Dánielt, vagyis mindössze négy nappal a próbálkozása után.