Tizenhét évre ítélték az élettársát Bécsben megölő magyar nőt

itt rejtette el a gyilkos nő és anyja a férfi feldarabolt holttestét, amire sósavat öntöttek
itt rejtette el a gyilkos nő és anyja a férfi feldarabolt holttestét, amire sósavat öntöttek
Vágólapra másolva!
A Szolnoki Törvényszék pénteken 17 év fegyházra ítélte azt a 30 éves nőt, aki 2019 elején Bécsben megölte korábbi élettársát, majd a feldarabolt holttestet kofferekben hazavitte Magyarországra, ahol édesanyja segített neki a holttest eltüntetésében.
Vágólapra másolva!

Egy 27 éves nő 2018 őszén Ausztriában, Bécsben megismerkedett egy másik földrészről származó férfival, aki kisegítette a nőt nehéz helyzetéből. Szállást, anyagi biztonságot és kábítószert adott neki. A nő a férfit többször ott hagyta.

Ilyenkor visszament a Bécsben élő magyar barátjához, akivel „se veled, se nélküled" viszonyban álltak.

itt rejtette el a gyilkos nő és anyja a férfi feldarabolt holttestét, amire sósavat öntöttek Forrás: Magyarország Ügyészsége

2019 elején a nő újra a külföldi férfivel lépett kapcsolatba, aki feleségül akarta venni, amibe a nő bele is egyezett. A hónap közepétől viszont már nem tartotta jó ötletnek a házasságot. Úgy érezte, hogy a férfi erőszakosabb és inkább magyar barátjával szeretne ismét együtt lenni. A nő felvette a kapcsolatot a férfivel,

aki azt tanácsolta neki, hogy mondja el riválisának, hogy nem szereti és elhagyja őt.

Mival a nő tartott a külföldi férfi kiterjed kapcsolataitól, barátaitól, eltervezte, hogy inkább végez vele és aztán úgy tesz, mintha semmit sem tudna róla. Kivárta a megfelelő alkalmat, mely 2019. február 24-én reggel jött el. Egy nappal korábban együtt szórakozott a külföldivel. Mindketten sok kábítószert fogyasztottak. Egy diszkóból tértek haza bécsi otthonukba, és már éppen lefekvéshez készülődtek. A férfi elalvás előtt szeretkezni akart. Megpróbált közeledni a nőhöz, aki durván elutasította, letaszította a földre és sértegette, amitől a férfi annyira dühös lett, hogy megfenyegette a nőt, aki ekkor felkapta a mellette lévő kést.

Először nyakon döfte, majd verekedés közben a testén mindenhol megszúrta, ahol érte.

Az áldozat hamar, még a helyszínen belehalt sérüléseibe. A nő elvette a pénzét, 580 eurót, majd másnap egy késsel és egy kalapáccsal feladarabolta az áldozatát. A holttestet bőröndőkkel édesanyja jászladányi otthonába vitte.

A következő napon a két nő a holttest maradványait egy bérelt autóval Jászalsószentgyörgy külterületén lévő beton átereszbe dugta, és sósavat is öntöttek rá.

Az ügyészség vádiratában indítványozta, hogy a bíróság az anyával szemben felfüggesztett szabadságvesztést, a lányával szemben pedig határozott idejű fegyházbüntetést szabjon ki.

A Szolnoki Törvényszék előre kitervelten elkövetett emberölés és kifosztás miatt ítélte el a nőt - írták május 27-ei közleményükben. A 30 éves nőt 17 év fegyházra ítélte, míg édesanyját bűnpártolás miatt két évre négy év próbaidőre felfüggesztve. Az ügyészség, valamint az idősebb nő és védője nem fellebbezett, így az ítélet részben jogerőre emelkedett. Az ügy fővádlottja, aki ugyan beismerte ugyan, hogy megölte az élettársát, de jogos védelmi helyzetre hivatkozott és védője viszont fellebbezett. Így a gyilkos esetében az ítélet még nem jogerős.