Haumann Péter egykori igazgatója beszélt az Origónak a nagy színészről

Haumann Péter, színész, színpadi jelenet
Miskolc, 2012. február 8. Willy Loman szerepében Haumann Péter Arthur Miller: Az ügynök halála című drámájának próbáján a Miskolci Nemzeti Színházban. A színdarabot február 10-én mutatják be, Balikó Tamás rendezésében. MTI Fotó: Vajda János
Vágólapra másolva!
Minden műfajban maradandót alkotott a pályán, pontosan tudta a helyét, szeretett a központban lenni, szeretett viccelődni, ami egy ilyen kvalitású embernél természetes - emlékezett az Origónak a tegnap meghalt Haumann Péterre Mikó István, aki két évig, 1991-93 között az Arizóna Színházban volt igazgatója a Kossuth-díjas színésznek. 
Vágólapra másolva!

- mondta az Origo megkeresésére Mikó István érdemes művész.

Az Arizóna Színházban a vezetésem alatt volt társulati tag két évig, ami átmeneti időszak lehetett az életében. A Madách Színházból eljött már, de nagyon vágyott a Katona József Színház társulatába bekerülni. Tudtam, hogy szeretne olyan szerepeket, amelyeket a Katona kínál neki és oda készül. Aktív, nagyon igényes ember volt, akire mindig lehetett számítani. A közönség pedig maximálisan honorálta őt."

Miskolc, 2012. február 8.: Willy Loman szerepében Haumann Péter, Arthur Miller: Az ügynök halála című drámájának próbáján a Miskolci Nemzeti Színházban. A színdarabot február 10-én mutatják be, Balikó Tamás rendezésében Forrás: MTI/Vajda János

Felidézte, hogy nyaranta gyakran járták szórakoztató előadásokkal az országot, ekkor mindig Haumann Péter Fürj utcai otthonában vették fel.

"Jókedvű embernek ismertem meg. Az útra mindig egy kis hűsítő fröccsöt hozott, ezek a turnék nagyon jó hangulatban teltek."

Jókedvű életerős ember volt, tudta a helyét a világban Forrás: Origo

A Magyar Televízióban is sokat dolgoztunk együtt főként a 80-as években, az utóbbi időben azonban nem találkoztam vele."

A Kossuth-díjas színész tegnap 81 évesen hosszú betegség után halt meg.