Az üzemeltető állítja, azért sebesültek meg többen a hullámvasúton Dunakeszin, hogy ne történjen tragédia

mentő,  sziréna, villogó, megkülönböztető jelzés, mentőautó, villogó, fényhíd, kék-piros villogó, villogó kék fényjelzés, autó, illusztráció,
Vágólapra másolva!
Többen is megsérültek a rendőrségi tájékoztatás szerint egy vasárnapi gyereknapi rendezvényen Dunakeszin. Akkor ütötte be súlyosan a fejét három gyerek és a felnőtt a hullámvasúton, amikor az fészfékézett. Mind a négy embert kórházba kellett vinni. A hullámvasút üzemeltetője most gyakorlatilag azt mondja, hogy ezzel előzték meg a nagyobb bajt.
Vágólapra másolva!

Megszólalt annak a cégnek a vezetője, amely többek között azt a hullámvasutat is üzemelteti, amelyen négyen is megsérültek vasárnap.

Steingruber Pál szerint az egyik gyerek felállt a hullámvasúton menet közben, ezért nyomta meg a vészfék gombot a vasutat irányító kollégájuk.

Ahogy fogalmaznak,

Ezzel vészfékezéssel pedig egy komolyabb baleset ellen védekeztek - teszi hozzá.

A történtek után Dunakeszi Önkormányzata így fogalmaz:

"Sajnálattal értesültünk a vasárnap délutáni gyermeknapi balesetről, kollégáink is a helyszínre siettek, hogy a sérültek segítségére legyenek. Dunakeszi Város Önkormányzata figyelemmel kíséri az eset kapcsán lefolytatott rendőrségi eljárást, és ha annak megállapítása indokolja, természetesen a szükséges intézkedéseket megtesszük.

Ahogy azt korábban megírtuk, a rendőrök

FOGLALKOZÁS KÖRÉBEN ELKÖVETETT VESZÉLYEZTETÉS MIATT INDÍTOTT ELJÁRÁST, EGYELŐRE ISMERETLEN TETTES ELLEN.

A szakértők vizsgálják, hogy ki és miben hibázhatott.