Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Több brit focista is kitüntetést kapott II. Erzsébet születésnapja alkalmából

775777601 fbl Horizontal
Wales' midfielder Gareth Bale celebrates on the pitch after the FIFA World Cup 2022 play-off semi-final qualifier football match between Wales and Austria at Cardiff City Stadium in Cardiff, south Wales on March 24, 2022. - A brilliant double from Gareth Bale took Wales to the brink of a first World Cup since 1958 thanks to a 2-1 win over Austria in Cardiff on Thursday. (Photo by Geoff Caddick / AFP)
Vágólapra másolva!
A walesi Gareth Bale és az angol James Milner személyében két kiemelkedő labdarúgó is kiérdemelte az egyik legmagasabb szigetországi kitüntetést, a Brit Birodalom Rendjét.

Mindketten annak a rendezvénysorozatnak a keretében jutottak hozzá az elismeréshez, amelyet a 96 esztendős II. Erzsébet királynő születésnapja és trónra lépésének 70. évfordulója alkalmából tartanak négy napon át az Egyesült Királyságban.

A walesi csatár és az angol középpályás a Brit Birodalom Rendjének tagja (MBE) címet viselheti csütörtöktől, amelyre eredményes futballkarrierjük mellett jótékonysági tevékenységükkel is rászolgáltak - hangzott el a BBC adásában.

A 32 éves Bale, a londoni Tottenham korábbi szélsője, a Real Madridnál eltöltött kilenc esztendő után e hét szerdáján jelentette be, hogy elhagyja a spanyol királyi gárdát. Mint a madridi klub tagja többek között háromszoros klubvilágbajnoknak, háromszoros spanyol bajnoknak és ötszörös Bajnokok Ligája-győztesnek vallhatja magát, a walesi válogatottal pedig, amelyben eddigi 102 fellépésén 38-szor volt eredményes, elődöntős volt a 2016-os Európa-bajnokságon.

A 36 éves Milner 2015 óta játszik a Liverpoolban, klubcsapatával megnyerte 2019-ben a Bajnokok Ligáját, 2020-ban a Premier League-et, idén pedig az FA-kupát és az angol ligakupát. A középpályás korábban a Leedsben, a Newcastle-ben, az Aston Villában és a Manchester Cityben is játszott, az angol válogatott szerelését pedig 61 alkalommal viselte 2009 és 2016 között.

Mindent egy helyen az Eb-ről