A börtönből szabaduló Fekete Dávid csak egyetlen helyet töltheti a házi őrizetét, nincs máshova mennie

fekete dávid, bűnügy, gyanúsított, blur, arc nélkül
Fekete Dávid
Vágólapra másolva!
Ugyan csak GPS nyomkövetővel a testén, de ideiglenesen szabadulhat a börtönből Fekete Dávid a Győri Járásbíróság nyomozási bírájának döntése alapján. Amennyiben másodfokon is megerősítik a határozatot, az énekes már mehet is. 
Vágólapra másolva!

Csütörtök délelőtt újra összeült a testület, hogy döntést hozzon, meghosszabbítsák-e Fekete Dávid letartóztatását, akit 2021 májusában azért vettek őrizetbe, mert a megalapozott gyanú szerint 2018 nyarától nagy értékű gépkocsik adásvétele kapcsán követett el csalásokat és sikkasztásokat. A kár óriási, több százmillió forintra rúg.

Forrás: Fekete Dávid/Instagram

"A Győri Járásbíróság nyomozási bírája az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, de legfeljebb a foganatba vételtől számított 4 hónapig elrendelte a gyanúsított bűnügyi felügyeletét" – közölte a bíróság a Borssal, ami azzal is rendelkezik, hogy Fekete Dávidnak miként kell viselkednie a rácsokon kívül:

A tartózkodási helyét csak külön engedéllyel hagyhatja el.

A magatartási szabályok megtartását a rendőrség a gyanúsított mozgását nyomon követő technikai eszközzel ellenőrzi."

A bíróság szerint az eljárás jelenlegi szakaszában nem indokolt az őrizetben tartás, illetve a "fokozatosság elvére is figyelemmel vannak." A lap úgy tudja, hogy Fekete Dávid az édesanyjánál lakik majd, hiszen ez az egyetlen olyan helyszín, ahol szívesen látják és ahol életvitelszerűen maradhat.