Megint nem tudott nyerni a francia fociválogatott - videó

UEFA Nations League football match Horizontal
Croatia's players celebrate the team's first goal next to France's defender Benjamin Pavard (R) during the UEFA Nations League - League A Group 1 football match between Croatia and France at Stadion Poljud in Split, on June 6, 2022. (Photo by FRANCK FIFE / AFP)
Vágólapra másolva!
A címvédő és világbajnok francia labdarúgó-válogatott 1-1-es döntetlent játszott a házigazda horvát csapattal a Nemzetek Ligája A divíziójának második fordulójában.

A vb-arany- és ezüstérmes válogatott is meglepő vereséggel kezdte a sorozatot, így a spliti összecsapás különösen fontos volt mindkét csapat számára. Ennek ellenére a franciáknál Karim Benzema, Kylian Mbappé és Antoine Griezmann is csak a kispadon kezdett. A horvátoknál az ötszörös BL-győztes Luka Modric 150. alkalommal lépett pályára a nemzeti együttesben.

Az első komoly helyzet a horvátok előtt adódott, de Brozovic mesteri kiugratása után Brekalo a kapusba rúgta a ziccert. Ezt követően a franciák is rúghattak volna gólt, sőt Christopher Nkunku révén lesgólig el is jutottak, de az első félidő gól nélküli döntetlennel zárult.

A fordulás után aztán az 52. percben a vendégek szereztek vezetést Rabiot találtával. A Juventus középpályása könnyedén futotta le védőjét a bal szélen, majd higgadtan a jobb sarokba lőtt.

A folytatásban kevés helyzet alakult ki, de szinte a semmiből egyenlítettek a horvátok. Clauss lökte el Kramaricot a tizenhatoson belül, akkor még úgy tűnt, a bíró les miatt kifelé fog szabadrúgást ítélni, de végül a videóbíró segítségével megítélte a büntetőt, amit a sértett magabiztosan értékesített.

Ezt követően mindkét csapat eldönthette volna a meccset, azonban a hátralévő időben az eredmény már nem változott.

Eredmények:
A divízió:
1. csoport:
Horvátország-Franciaország, Split 1-1 (0-0)
gólszerők: Kramaric (83. – 11-esből), illetve Rabiot (52.)