A német fociválogatott lesz a 2024-es Eb egyik legnagyobb esélyese

Soccer UEFA Nations League Italy - Germany 1-1. database DEU German Football Association Germanys ATeam the team football soccer football player German DFB men JERSEY international Laenderspiel SPORT SPORTS Spo SP SOC national jersey national team nationa
v.re:Jamal MUSIALA (GER), Timo WERNER (GER), gesture, gives instructions, action. Football UEFA Nations League, group phase 1.matchday Italy (ITA) - Germany (GER) 1-1, on June 4th, 2022, Renato Dall `Ara Stadium Bologna (Photo by Frank Hoermann / SVEN SIMON / SvenSimon / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
Oliver Bierhoff szerint a 2024-es németországi Európa-bajnokságig vissza akar térni a nemzetközi labdarúgás élvonalába a német válogatott, amely a magyarokkal szerepel azonos csoportban a Nemzetek Ligája A divíziójában.

A német szövetség (DFB) sportigazgatója kedden közölte, "a hazai rendezésű Eb nagyon fontos a német futballnak".

Németország utoljára 2014-ben nyert nagy tornát, akkor Joachim Löw szövetségi kapitány irányításával világbajnok volt, de a 2018-as vb-n már a csoportkörben búcsúzni kényszerült, a 2020-ról 2021-re halasztott - részben budapesti rendezésű - Eb-n pedig csak a nyolcaddöntőig jutott. Kontinenstornát legutóbb 1996-ban nyert a Nationalelf, az akkori döntőben Bierhoff szerezte mindkét gólt.

fogalmazott az 54 éves Bierhoff, aki szerint a november 21-én kezdődő katari világbajnokság egy lépcsőfok lehet az Eb-győzelemig vezető úton.

Oliver Bierhoff (jobbra) szerint a német válogatott megnyerheti a 2024-es Eb-t Forrás: AFP/Franck Fife

mondta a DFB sportigazgatója.

A 19 éves Musiala (Bayern München), a 24 esztendős Raum (Hoffenheim), valamint a 22 éves Schlotterbeck (Borussia Dortmund) a Nemzetek Ligájában szereplő keretnek is tagja. A Bayer Leverkusenben futballozó Wirtz térdsérülés miatt egyelőre nem játszhat, és elképzelhető, hogy a vb-n sem áll majd Hansi Flick szövetségi kapitány rendelkezésére.

A német válogatott kedden az angolokat fogadja a müncheni Allianz Arénában, szombat este pedig Magyarország vendége lesz a Puskás Arénában.