Vágólapra másolva!
A magyar minifutball-válogatott szerdán 1-1-s rendes játékidő után büntetőkkel győzte le Szerbiát a kassai Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében. A találkozót követően Nagy Lajos szövetségi kapitány, és a meccsen a válogatottban első találatát szerző Juhász Roland nyilatkozott Steel Arénában az Origónak. A negyeddöntőben Kazahsztán következik. 

Kiküldött munkatársunk helyszíni jelentése Kassáról.

"Tudtuk, hogy iszonyat nehéz és idegtépő mérkőzés lesz végig, ez be is igazolódott.

A csoportmérkőzéseken néztük a szerbeket, már akkor azt mondtam, hogy éremesélyes csapat. Mai nap azonban volt a szerbeknél egy jobb csapat a pályán, még ha ez a végeredményben nem is tükröződött a rendes játékidőben. Több lehetőségünk is kimaradt, kapufákat is lőttünk. A végén azonban győzött az igazság. Bár büntetőkkel, de azt gondolom, hogy teljesen megérdemelten jutottunk tovább a negyeddöntőbe" - mondta Nagy Lajos szövetségi kapitány.

Juhész Roland első gólját szerezte a magyar minifoci-válogatottban az Eb-n Forrás: Czifra Maria(Országos Minifutball Szövetség

"A meccs előtt is tudtuk, hogy nagyon nehéz mérkőzés vár ránk. Szervezett, masszív, fizikális csapat a szerb. Azt tudjuk, hogy játékban és technikailag mire vagyunk képesek, de

Az ilyen csapatok ellen ez hatványozottan fontos, ennek pedig meg is lett az eredménye. A két kapufa a végén kifelé jött, de így is nyerni tudtunk. Igazából most kezdődött az Eb, mert a csoportban volt azért kellemes ellenfél is. Ez viszont már egy teljesen más szint volt. A szerb volt a legjobb csapat, amely ellen eddig játszottunk.

Szerettem volna már természetesen betalálni, annak ellenére, hogy nekem nem ez a legfontosabb. Arra azonban nem gondoltam, hogy itt is fejes lesz az első gól. A legfontosabb az, hogy ez is megtörtént az életemben.

Az, hogy egy ilyen meccsen, az külön öröm számomra. A szállodából folyamatosan figyeltük a többi ellenfelet. Korábban lehetett hallani, hogy milyen nagy céljaink vannak, de én szeretek meccsről meccsre haladni, még ha közhelynek is hangzik. Őszintén megmondom, nem is tudtam, direkt nem figyeltem, hogy ki lehet az ellenfél a negyeddöntőben, ha továbbmegyünk. Százszázalékosan arra a találkozóra kell koncentrálnunk, ami éppen előttünk áll. A mai nap be is bizonyítottuk, hogy ez a jó út. A szerbek ellen mindenkitől a maximumra volt szükség. Szerencsére így is volt, és ott leszünk a következő körben" - árulta el Juhász Roland.

Ami a folytatást illeti, a magyar válogatott a negyeddöntőben Kazahsztánnal találkozik majd 17 órakor.