Óriási tűz tombol, négyezer hektáron lángol az erdő Arizonában

Flagstaff, 2022. június 13.
Erdőtűz pusztít az arizonai Flagstaff város határában 2022. június 12-én. A tűz miatt számos helyi lakost kellett evakuálni.
MTI/AP/Felicia Fonseca
Flagstaff, 2022. június 13. Erdőtűz pusztít az arizonai Flagstaff város határában 2022. június 12-én. A tűz miatt számos helyi lakost kellett evakuálni. MTI/AP/Felicia Fonseca
Vágólapra másolva!
Az arizonai Flagstaff közelében vasárnap reggel erdőtűz ütött ki, jelenleg több mint 4000 hektáron lángol az erdő. Rengeteg embert kellett evakuálni, egy embert letartóztattak a tűz miatt - írja a Fow news.
Vágólapra másolva!

Két hónap se telt el és újabb erdőtűz tombol az Arizona államban található Flagstaff közelében, a korábbi tűzesetről az Origo is írt.

Június 12-én, vasárnap az arizonai Flagstaff közelében vasárnap reggel ismét erdőtűz tört ki.

Eddig összesen 690 háztartás evakuálását rendelték el, és további 2410 háztartásnak szóltak, hogy készüljenek fel a közelgő evakuálásra.

- írja a Fox.

Erdőtűz füstje lepi el az eget az arizonai Flagstaff város határában 2022. június 12-én Forrás: MTI/AP/Felicia Fonseca

A "Pipeline Fire" nevű tüzet helyi idő szerint vasárnap délelőtt 10 óra után jelentették, Flagstafftól mintegy 9-10 kilométerre északra. A tűzoltók jelenleg is küzdenek a lángokkal.

Jelenleg is 270 tűzoltó küzd a Pipeline Fire ellen, amelynek mérete több, mint 4000 hektárra nőtt és evakuálást tett szükségessé.

Az InciWeb szerint vasárnap nyolc légi tanker és öt helikopter is bevetésre került a tűz megfékezése érdekében, és várhatóan hétfőn még többen csatlakoznak az oltáshoz.

A tűz miatt számos helyi lakost kellett evakuálni Forrás: MTI/AP/Felicia Fonseca

Miközben a tűz okát vizsgálják, a hatóságok vasárnap letartóztattak egy 57 éves férfit a tűzzel összefüggésben.

- közölte a Coconino megyei seriff hivatala sajtóközleményében.

Az Amerikai Vöröskereszt menedéket hozott létre a flagstaffi Sinagua középiskolában az evakuáltak elszállásolására.