Magyarországon építhet gyárat egy népszerű kínai elektromosautó-gyártó

NIO Accumulated $5 Billion In Losses In Four Years Automobile Car China Chinese Electric EV Loss Manufacturer NIO Shanghai Tesla Vehicle
--FILE--An electric car of Chinese electric-car firm NIO is shown an exhibition in Chongqing, China, 26 August 2019. Shanghai-based NIO Inc. is poised to report Tuesday that it lost another 2.6 billion yuan ($369 million) — around $4 million a day — during the second quarter, according to the average of two analysts’ estimates. That would bring accumulated losses at the company, which is backed by technology giant Tencent Holdings Ltd., to about $5.7 billion since William Li founded the carmaker in 2014.
Vágólapra másolva!
Korábban már felbukkantak olyan álláshirdetések a LinkedIn felületén, amelyekben a Nio magyarországi munkavégzéshez keresett alkalmazottakat – pénzügyi csapatvezető, vagy üzemvezető pozícióba –, amely arra engedett következtetni, hogy hamarosan hazánkban is megjelenhet a fejlett technológiájú elektromos autóiról és akkucserélő állomásairól híres kínai autógyártó – írja a Világgazdaság.
Vágólapra másolva!

Ezt a feltételezést támasztják alá a legfrissebb információk is, melyek szerint egy gyárat tervez építeni hazánkban a Nio – számolt be róla a Villanyautósok szakportál.

Magyarországon is megjelenhet a kínai Nio Forrás: Imaginechina via AFP/Deng fei - Imaginechina/Deng Fei

Bár hivatalos bejelentés egyelőre nem érkezett, de a portál szerint a vállalat egyik alkalmazottja azt állítja, hogy Magyarországot elhelyezkedése és alacsony munkaerőköltsége különösen vonzóvá teszi a gyártáshoz a Nio számára.

A Nio legelső európai piaca Norvégia, ahol már tavaly megjelent a kínai márka az ES8-as elektromos divatterepjárójával. Még az idén az ET7 is megérkezik a skandináv országba, és Németországba, Hollandiába, Svédországba, és Dániába is belép a vállalat.