Itt van Karácsonyék újabb közlekedési káosza

Vágólapra másolva!
Mától augusztus közepéig lezárják Budapesten a budai alsó rakpartot, közben a metró közlekedése is megváltozik. 
Vágólapra másolva!

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) korábbi tájékoztatása szerint ebben az időszakban Óbuda felől, déli irányba a Halász utcáig haladhatnak a gépjárművel közlekedők. Ott fel kell hajtaniuk a Fő utca irányába, majd a Fő utca-Alagút-Alagút utca-Attila út-Krisztina körút-Szent Gellért rakpart és Műegyetem rakpart útvonalon, vagy a Fő utca-Lánchíd utca-Apród utca-Krisztina körút-Szent Gellért rakpart és Műegyetem rakpart útvonalon haladhatnak.

Északi irányba a Döbrentei térig lehet közlekedni. Onnan az Attila út irányába haladhatnak tovább a gépjárművel közlekedők az Attila út-Alagút utca-Alagút-Fő utca-Jégverem utca-Bem rakpart, vagy az Attila út-Lánchíd utca-Fő utca-Jégverem utca-Bem rakpart útvonalon, és a Halász utcától térhetnek vissza a budai alsó rakpartra.

Az Óbuda felől, az Árpád fejedelem útján érkezők - a Halász utcai felhajtó szűk kapacitása miatt - a Margit hídnál sem tudnak majd lehajtani déli irányba az alsó rakpartra.

A BKK szerint a teherforgalomnak érdemes az Árpád híd-Hungária-gyűrű-Rákóczi híd útvonalon közlekednie.

Forrás: bkk.hu

A pesti alsó rakparton - ott ahol korábban hétvégente a gyalogosok számára nyitottak meg egy szakaszt - ebben az időszakban a hét minden napján, így hétvégente is lehet majd gépjárművel közlekedni.

Ugyanakkor a metróközlekedés is megváltozik - írja a Metropol.

Június 20-a és július 17-e között felújítás miatt nem közlekednek a 2-es és a 2M villamosok a Közvágóhíd és a Kossuth Lajos tér között, ezen a szakaszon pótlóbuszok viszik az utasokat.

A villamospótló buszok könnyebb haladása érdekében a Boráros téren és a Közraktár utcában északi irányban buszsávot alakítanak ki, a belváros felé haladók a Boráros térnél sávkorlátozásokra számíthatnak, illetve a Közraktár utcában megszűnik a parkolási lehetőség.

Június 18-tól ismét változott a 3-as metró közlekedése. A járatok augusztus közepéig csak Újpest-központ és a Göncz Árpád városközpont között járnak, a Göncz Árpád városközpont és Kőbánya-Kispest között az M3-as pótlóbusszal lehet utazni.