Szétlövésben veszítette el az első mérkőzését a magyar női strandkézilabda-válogatott

Budaörs, 2015. május 24.
Csiki Renáta Andrea a labdával a strandkézilabda Európa-bajnokság döntőjében a holland Paksoft Camelot és a magyar Agenta Girls mérkőzésén Budaörsön 2015. május 24-én. A döntőt a magyar csapat 2-0-ra nyerte.
MTI Fotó: Szigetváry Z
Budaörs, 2015. május 24. Csiki Renáta Andrea a labdával a strandkézilabda Európa-bajnokság döntőjében a holland Paksoft Camelot és a magyar Agenta Girls mérkőzésén Budaörsön 2015. május 24-én. A döntőt a magyar csapat 2-0-ra nyerte. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
Norvégia büntetőlövések után tudta legyőzni Magyarországot a Kréta szigetén megrendezett női strandkézilabda-világbajnokság első csoportmérkőzésén. 

Az irákliói világbajnokság első napján Norvégia ellen kezdte meg a küzdelmeket a magyar csapat. Az első játszmát a skandinávok uralták, a második szettben azonban szoros küzdelemben egyenlített a Csiki Renáta vezette válogatott. A szétlövés azonban ismét a norvégok sikerét hozta, így összesítésben 2-1-re nyerték meg a mérkőzést.

Csiki Renáta (7-es számban) már 2015-ben is a válogatott tagja volt, akkor Európa-bajnoki címig vezette a magyarokat Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

A világbajnokságon négy négyfős csoportba sorolták be a csapatokat, ahonnan az első három helyezett jut tovább. A kvartett másik délelőtti mérkőzésén a német válogatott magabiztosan győzte le a brazilokat.

Magyarország legközelebb kedden 15:40-kor játszik Németországgal, majd szerdán ugyanebben az időpontban Brazília ellen zárja a csoportkört.

Eredmények, D csoport:
Norvégia - Magyarország 2-1 (20-15, 20-22, 9-6)
Németország - Brazília 2-0 (26-14, 16-4)