Szoboszlaiék csapattársa Párizsban írt alá, de nem a PSG-hez - videó

fbl Horizontal FOOTBALL
Leipzig's Hungarian midfielder Dominik Szoboszlai celebrates scoring the opening goal with his teammate Leipzig's French midfielder Christopher Nkunku during the German first division Bundesliga football match Bayer 04 Leverkusen v RB Leipzig in Leverkusen, western Germany on April 17, 2022. (Photo by UWE KRAFT / AFP) / DFL REGULATIONS PROHIBIT ANY USE OF PHOTOGRAPHS AS IMAGE SEQUENCES AND/OR QUASI-VIDEO
Vágólapra másolva!
Christopher Nkunku két évvel, 2026 nyaráig meghosszabbította szerződését az RB Leipzig labdarúgócsapatával.

A 24 éves francia támadó a Gulácsi Pétert, Willi Orbánt és Szoboszlai Dominikot is foglalkoztató Leipzig egyik kulcsembere, 2019-es érkezését követően - a klub honlapjának közlése szerint - 134 mérkőzésen 93 találatból vette ki a részét gólszerzőként vagy előkészítőként. Az előző idényben 54 "kanadai ponttal" végzett, és őt választották a Bundesliga-szezon legjobb játékosának. A bajnokságban 34 mérkőzésen 20-szor volt eredményes.

Nkunku sztárcsapatok érdeklődését is felkeltette, és saját bevallása szerint is foglalkoztatja a gondolat, hogy egyszer újra a Paris Saint-Germain játékosa legyen, amelyhez 2010-ben gyerekként került, és ahonnan 2019-ben igazolt Lipcsébe. Ennek azonban még nem jött el az ideje - közölte a szerződéshosszabbításkor.

- mondta. Hozzátette: az RB Leipzig az elmúlt idények során hírnevet szerzett magának a nemzetközi porondon is, és bizonyította, hogy képes versenyben lenni a trófeákért. "Erre szeretnénk építeni a jövőben, és egy lépéssel még ennél is tovább menni" - hangsúlyozta.

Nkunku két évvel meghosszabbította lipcsei szerződését Forrás: AFP/Uwe Kraft

A Lipcse a negyedik helyen végzett a német pontvadászatban, így a következő szezonban is a Bajnokok Ligája csoportkörében szerepelhet. Az együttes tavasszal elődöntős volt az Európa-ligában.

Az előző nemzetközi kupaidényben a támadósorban több poszton is bevethető Nkunku a BL-ben hat meccsén hét gólig jutott, az El-ben hat találkozón négyig.