Migránsbandák rabolják ki a gazdag turistákat Milánóban

Olaszország, bevándorlás, bevándorló, migráns, illusztráció, 2016 augusztus
Milánó, 2016. augusztus 11. Migránsok ülnek a Duca d'Aosta téren Milánóban 2016. augusztus 10-én. Az észak-olaszországi városban 3200 illegális bevándorló tartózkodik, a közeli Comóban pedig további 500, akiket a svájci hatóságok fordítottak vissza a határról. (MTI/EPA/Matteo Bazzi)
Vágólapra másolva!
A külvárosból a gazdagabb környékekre utaznak be a legtöbbször észak-afrikaiakból álló bandák, amelyek a gazdag turisták kirablására specializálódtak - tudósít a V4NA nemzetközi hírügynökség.
Vágólapra másolva!

Egyre nagyobb problémát okoznak az olaszországi Milánóban a migránsbandák, akik a gazdag turistákat támadják meg. A rablásokkor a bandák szinte mindig gyalog érkeznek a helyszínre, egy társuk pedig robogón várakozik, hogy a zsákmányt minél hamarabb elszállíthassa a helyszínről.

Migránsok ülnek a Duca d'Aosta téren Milánóban Forrás: MTI/EPA/ANSA/Matteo Bazzi

Leggyakrabban a turistákra támadnak rá ezek a bűnözői csoportok, és értékes órákat lopnak el tőlük. Milánóban és a Lombard tartományban is egyre gyakrabbak az észak-afrikaiakból álló bandák lopásai, akik külvárosi szállodákban szállnak meg, és a város leggazdagabb területein tevékenykednek.

Sajtóértesülések szerint legutóbb a Piazza San Babila téren történt egy ilyen eset, amikor is egy 31 éves iráni származású férfit a Galleria Passarella üzletház előtt állított meg két migráns, akik később elloptak tőle egy 6000 euró értékű Hublot karórát.

Azonban nem ez volt az egyetlen ilyen eset Milánóban az elmúlt időszakban. A lopások az elmúlt hetekben rendszeresen megismétlődtek. A legszembetűnőbb eset július 1-jén történt a Corso Venezia utcában, amikor a tolvajoknak sikerült egy 58 éves olasz állampolgárságú férfitól egy 700 ezer eurót érő Richard Mille órát elrabolniuk. Az elkövetők ebben az esetben is észak-afrikaiak voltak, akik bandába tömörülve néhány napot töltenek a városban, végrehajtják a rablásokat, majd távoznak. Az alkalmazott technika hasonló ahhoz, ahogy korábban sok dél-olaszországi tolvaj garázdálkodott Milánóban, és akiknek a helyét az utóbbi időben átvették a bevándorlók, hívja fel rá a figyelmet az iL Giornale.

Csaknem egy hónappal ezelőtt négy algériait tartóztattak le, akiket azzal vádoltak, hogy elloptak három Patek Philippeper órát félmillió euró értékben, valamint egy 40 000 eurós Rolex Daytonát. Az azonban nem egyértelmű, hogy mi történik ezekkel az igen értékes tárgyakkal az elrablásuk után, mivel a gyűjtőket nem tudják elérni a bevándorlók, ilyen órákat pedig nehéz értékesíteni név nélkül az interneten.

A migránsokból álló bandák között találni olyat is, amely szinte csak kiskorúakból áll. Ezek a bűnözői csoportok előszeretettel rabolnak ki fiatalokat, jellemzően az ő korcsoportjukba tartozó olaszokat, akiket megvernek, majd ellopják a náluk fellelhető értékeket.

A nagyvárosban nemrég raboltak ki egy kiskorú fiút, akit először megvertek és megrugdostak szintén kiskorú tunéziai illegális bevándorlók. A három 16 éves és egy 14 éves fiatal a Piazza Gae Aluenti téren támadt rá a 17 éves áldozatra. Először követni kezdték a fiút, majd arra kényszerítették, hogy kövesse őket egy kevésbé forgalmas területre, ahol megverték, a pénzét és az okostelefonját pedig ellopták. A verésről közzétettek egy videót is a közösségi médiában, ami alapján a rendőrség néhány órával később el tudta kapni a tetteseket, mivel azok még mindig ugyanazokat a ruhákat viselték, mint a felvételeken. A bűnözőket rendőrségi őrizetbe vették.

Milánóban az elmúlt időszakban egyre kezelhetetlenebbé váltak a migránsok, amivel párhuzamosan folyamatosan romlik egyes városrészek közbiztonsági helyzete. Különösen válságos a helyzet a központi pályaudvar közelében,

ahol fokozatosan átveszik a hatalmat az illegális bevándorlók, akik többnyire zsebtolvajlásból, rablásból és kábítószer-kereskedelemből élnek. Emellett egyre gyakoribbak a fegyveres összecsapások is a városnegyedben, amiknek a központi pályaudvar a fő helyszíne.

– mondta egy, a helyszínen szolgálatot teljesítő rendfenntartó, aki azt is elmondta, hogy egy-egy intézkedést követően minden ott folytatódik, ahol a rendőrök véget vetettek a dolgoknak.