Vágólapra másolva!
A spanyol Macra értesülései szerint a Paris Saint-Germain máris új szerződést ajánlott a hétszeres aranylabdás Lionel Messinek.

A 35 éves argentin támadó tavaly nyáron érkezett Párizsba, sokak szerint azonban megbukott az új csapatában, pedig mi sem áll távolabb a valóságtól. A hétszeres aranylabdás ugyan csak 11 gólt lőtt, de kiosztott 15 gólpasszt, ezzel pedig az egyik legjobb lett az összes európai top bajnokságot tekintve.

"Messi egy szinten van Diego Maradonával.

Nyilvánvaló, hogy Barcelonából a PSG-hez való igazolás nagy változás volt neki, és szüksége volt akklimatizációs időszakra. Bizonyos körülmények miatt nem érezte magát olyan jól, mint Barcelonában, ahol 20 évet töltött" - mondta a szezon végén a PSG azóta kirúgott edzője, Mauricio Pochettino, aki biztos benne, hogy Messi második szezonja sokkal jobb lesz Párizsban.

Messi idén nem lőtte számolatlanul a gólokat, de hasznos tagja volt a PSG-nek Forrás: AFP/Franck Fife

„Messi felett ítéletet mondani igazságtalan. Nincs kétségem a tulajdonságait illetően.

– tette hozzá.

A 35 éves támadót hátráltatták sérülések, ráadásul a koronavírus legerősebb fajtája, a Delta-variánsa is megtámadta Messit, a félépülése pedig nem ment egyik percről a másikra. Anyagilag viszont remek befektetés volt a párizsiaknak, Messi ugyanis tíz új szponzort csalogatott a klubhoz, a PSG pedig rekordbevétellel, 700 millió euróval (281 milliárd forint) zárta az előző szezont.

Ennek tükrében nem meglepő, hogy a PSG máris szeretné meghosszabbítani Messi 2023 nyarán lejáró szerződését. Az argentin támadó azonban türelmi időt kért a párizsi klubtól, mert egyelőre csak a novemberi katari világbajnokságra szeretne koncentrálni, majd az után foglalkozik a jövőjével.