Angol futballklubot vett a Barcelona korábbi argentin sztárja

Square Horizontal
FC Barcelona's Brazilian Ronaldinho (R), Deco (C) and Argentinian Maxi Lopez (R) stretch during a training session at 'La Masia' in Camp Nou stadium in Barcelona, 09 December 2005, in Barcelona, to prepare their Spanish League football match against Sevilla next 11 December 2005. AFP PHOTO/LLUIS GENE. (Photo by LLUIS GENE / AFP)
Vágólapra másolva!
A korábban többek között a Barcelonában és az AC Milanban is megfordult egykori támadó, Maxi López, és egy helyi üzletember közösen venné meg a pénzügyi gondokkal küzdő nagy múltú Birmingham City FC csapatát.

A 38 éves korábbi argentin korosztályos válogatott csatár Paul Richardsonnal közösen szeretné átvenni az egyik legnagyobb múltú, 1875-ben alapított angol csapatot, a kétszeres FA-kupadöntős, kétszeres Ligakupa-győztes Birmingham City FC-t. Az erről szóló szándéknyilatkozatot vasárnap alá is írták a klub stadionjában, majd hétfőn az előleget is letették.

Richardson szerint két, legfeljebb három héten belül át is vehetik a klubot a most a tulajdonosi jogokat gyakorló Birmingham Sport Holdingstól.

"A saját pénzünket fektetjük be, egy éve dolgozunk ezen az üzleten. Ez egy hatalmas projekt. Amikor korábban beszéltünk róla, már akkor is hittem benne, hogy nagy dolgokat tehetünk a városért és a szurkolókért" - idézi a Birmingham Mail Lópezt.