Orvvadász banda lőtt ki több állatot Siófoknál

Vágólapra másolva!
Egy siófoki férfi, mindig valamelyik beosztottja segítségével járt ki vadászni a környező erdőkbe illegálisan. Elejtett többek vaddisznókat és szarvasokat is, ezzel több mint 1 millió forintos kárt okozott.
Vágólapra másolva!

A banda vezetője egy vállalkozást vezető férfi, a banda többi tagja pedig az alkalmazottja volt. A férfi napi rendszerességgel járt ki az esti órákban az egyik vadásztársaság területére, hogy ott illegálisan vadásszon.

Ráadásul tiltott eszközöket is használt, hőkamerát és hangtompítót is.

A banda vezetőjét hol az egyik, hol a másik társa kísérte el. Segítettek neki az elejtett állat cipelésében, kizsigerelésében,és az otthoni feldolgozásában is. Cserébe általában megosztoztak a húson.

Forrás: Ügyészség.hu

2021 májusa és júniusa között tízszer ment ki a férfi vadászni, és több vadat is elejtett.

Elsősorban vaddisznót, szarvast és szarvasborjút, amivel több mint 1 millió forintos kárt okozott.

A férfit tavaly júniusban tettek érték a rendőrök, de elmenekült a helyszínről. Akkor az egyik társa felvette a kocsijába egy megbeszélt helyen. A rendőrök számítottak erre, ezért a házánál várták, ott fogták el az orvvadászt. Az ügyészek lőszerrel és lőfegyverrel visszaélés, orvvadászat és lopás miatt a férfi és az egyik társa ellen börtön, illetve fegyházbüntetést javasolnak, a banda többi tagja ellen pedig felfüggesztett börtönbüntetést.