Vágólapra másolva!
Olasz sajtóértesülések szerint a Serie A-ban szereplő Napoli szeretné megszerezni az RB Leipzig csapatától a magyar válogatott Szoboszlai Dominiket. A Corriere dello Sport ezzel kapcsolatban megkereste Marco Rossit, a magyar válogatott szövetségi kapitányát, aki úgy látja, a 21 éves középpályásnak előrelépés lenne a karrierjében, ha a Napolihoz igazolna.

Szoboszlai 2021 januárjában igazolt Lipcsében, de egy komoly sérülés miatt fél évig nem futballozhatott a német csapatban és a tavaly nyári Európa-bajnokságról is lemaradt. Az előző szezonban viszont 44 meccsen 10 gólt és nyolc gólpasszt adott, ráadásul megnyerte a Lipcsével a Német Kupát is. Szoboszlai rendre megkapja a lehetőséget, de nem számít biztos kezdőnek Domenico Tedesco csapatában - bár a Bayern München elleni Szuperkupameccset végigjátszotta -, így adódik a kérdés, hogy eligazolna-e Lipcséből, ha lenne rá lehetősége?

Szoboszlai Dominikre szemet vetett a Napoli Fotó: Csudai Sándor - Origo

Szoboszlaival kapcsolatban már korábban is emlegették a Napoli érdeklődését, ez a vonal pedig most újra feléledt, ugyanis a csapatkapitány Lorenzo Insingne, a belga válogatott Dries Mertens is távozott, míg a lengyel válogatott Piotr Zielinski távozására is egyre nagyobb esély van, így a nápolyi csapatra ráfér az erősítés a támadószekcióban.

Talán ő pótolhatná Piotr Zielinskit? Mindketten kétlábas játékosok, taktikailag nagyjából ugyanazon a poszton játszanak, hol a szélsőként, hol irányítóként. Úgy gondolom, a Napoli számára megfelelő alternatíva lehet Szoboszlai, amennyiben Zielinski távozik" - mondta az olasz lapnak Macro Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya.