Vágólapra másolva!
A 147-szeres magyar válogatott Lékai Máté a Ferencváros kézilabdacsapatában folytatja pályafutását.

A világklasszis irányító július végén távozott a Veszprém csapatától, a felek közös megegyezéssel bontották fel a jövő nyárig szóló szerződést.

A magyar válogatott játékost korábban szóba hozták a lengyel Plock csapatával, a portugál Benficával és a spanyol Barcelonával is, ő azonban a családja miatt mindenképpen Magyarországon szeretett volna maradni, a Ferencváros ambiciózus terve pedig elnyerte a tetszését.

Lékai Máté 2024-ig kötelezte el magát a Ferencvároshoz Forrás: fradi.hu

Lékai érkezését Kubatov Gábor jelentette be. A Ferencváros elnöke a Facebook-oldalára kiposztolt egy képet Lékairól az alábbi szöveggel:

„Mindenképp szerettem volna játszani, és a válogatott segítségére is lenni, a Ferencváros vezetői pedig egy nagyon ambiciózus tervet vázoltak fel nekem, ezért döntöttem a Fradi mellett.

Igyekszem a tapasztalatomat átadni a fiataloknak, én nagyon nyitott vagyok erre, remélem, hogy ők is. De nem csak a mentor szerepet szeretném itt betölteni, nagyon szeretnék jól játszani, egyáltalán nem levezetni jöttem ide,

hanem, hogy minél jobb formába kerüljek, segítsem a Ferencvárost, a válogatottal pedig kijussunk a párizsi olimpiára" - nyilatkozta a Ferencváros honlapjának Lékai Máté.

„Nagyon örülök annak, hogy az elmúlt 15 év vitathatatlanul legjobb magyar irányítója a Ferencvárosban folytatja.

Hatalmas tapasztalatával és győztes mentalitásával rengeteget segíthet fiatal, tehetséges játékosainknak" – mondta Görög Zsolt, a Fradi kézilabda szakosztályának ügyvezető igazgatója.

Lékai Máténak még a válogatottal is komoly célja vannak Fotó: Csudai Sándor - Origo

„Meglepődve értesültünk arról, hogy a Veszprém nem tart igényt Lékai Máté játékára. Már vasárnap megkezdtük a tárgyalásokat, Máté és menedzsere is igazi profi volt. Lékai Máté érkezése a ferencvárosi férfi kézilabda számára egy új kezdet.

Balogh Zsolttal együtt ők képviselik majd a rutint a csapatban és sokat segíthetnek abban, hogy az újjáalakuló gárda szép eredményeket érjen el" – nyilatkozta a FradiMédiának Nyíri Zoltán, az FTC ügyvezető alelnöke.

A 147-szeres válogatott irányító régebben a PLER KC, a Pick Szeged, valamint a szlovén RK Celje játékosa volt, a veszprémieket 2014 óta erősíti. Az elmúlt nyolc évben a bajnoki címet négyszer, a Magyar Kupát hatszor, a SEHA Ligát négyszer nyerte meg, illetve hatszor léphetett pályára a Bajnokok Ligája kölni négyes döntőjében. Veszprémi színekben 315 mérkőzésen 753 gólt szerzett, a 2016/17-es szezonban a szurkolók szavazatai alapján ő kapta a Carlos Pérez-díjat, 2019 és 2021 között pedig csapatkapitány volt.