Vágólapra másolva!
Szerdán este a magyar bajnok Ferencváros az azeri Qarabag otthonában lép pályára a Bajnokok Ligája-selejtező 3. fordulójának odavágó mérkőzésén. A találkozó előtt Sztanyiszlav Csercseszov, a Frad edzője és Tokmac Nguen, a csapat támadója válaszolt a kérdésekre.

A Ferencváros még soha nem találkozott azeri ellenféllel a nemzetközi kupasorozatokban, ahogy a kilencszeres bajnok Qarabag sem magyarral.

"Hosszú utazáson vagyunk túl, de nem volt semmi gond.

Nem számít, hogy vannak hiányzói a Qarabagnak, ez nem fogja befolyásolni a mérkőzést, biztos vagyok benne, hogy erős felállásban fognak pályára lépni" – mondta Tokmac Nguen.

A Fradinak nem lesz egyszerű dolga, ugyanis az azeri rivális az előző két körben a lengyel Lech Poznan és a svájci Zürich búcsúztatásával bizonyította erejét. Ráadásul a Qarabag sorozatban nyolcszor szerepelt valamelyik európai kupasorozat csoportkörében. Az elmúlt kilenc évben nyolcszor bajnoki aranyérmes Qarabag hatszor az Európa-liga, egyszer a BL és tavaly az akkor debütáló Konferencia-liga főtáblájára jutott.

Sztanyiszlav Csercseszov, a Fradi edzője Fotó: Csudai Sándor - Origo

"Mindkét csapatnak megvannak a maga erősségei és gyengeségei, ezen a szinten nincs könnyű ellenfél, tudjuk, hogy erős csapat ellen fogunk játszani. Szerdán tiszta lappal indulunk, nem lehet kijelenteni, ki a favorit.

- mondta Sztanyiszlav Csercseszov, aki azt is elárulta, hogy a Puskás Akadémia elleni mérkőzést kihagyó Franck Boli már együtt edzett a csapattal, így jó esély van a szerdai játékára.

A párharc első mérkőzése - magyar idő szerint - szerdán 18 órakor kezdődik az azeri fővárosban, a visszavágót jövő kedden rendezik Budapesten.

A párharc győztese a BL-selejtező utolsó fordulójába jut, míg a vesztes átkerül az Európa-liga utolsó selejtezős fordulójába. Az már eldőlt, hogy mindkét csapat csoportkörben szerepelhet ebben az idényben, legrosszabb esetben - két vesztes párharc esetén - a Konferencia-ligában.